To je to što me zanima!

Stoltenberg: Topla dobrodošlica za Švedsku i Finsku u NATO-u

Rusija, s kojom Finska dijeli granicu od 1300 km, rekla je da će rasporediti nuklearno oružje i hipersonične projektile u svojoj baltičkoj enklavi Kalinjingrad ako Finska i Švedska odluče ući u NATO
Vidi originalni članak

Finska i Švedska moći će se brzo pridružiti NATO-u ako podnesu zahtjev za članstvom, izjavio je u četvrtak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

- Ako se odluče aplicirati, Finska i Švedska dobit će toplu dobrodošlicu i očekujem da će se proces odvijati brzo - rekao je Stoltenberg novinarima u Bruxellesu, dodajući kako planira razgovarati s finskim predsjednikom kasnije u četvrtak.

Rekao je kako je siguran da se mogu pronaći rješenja za prijelazno razdoblje od podnošenja aplikacije dviju skandinavskih zemalja i službene ratifikacije u parlamentima svih 30 članica NATO-a.

'POKUŠAT ĆE' 'Rusi će možda na razne načine utjecati na Finsku i Švedsku'

- Uvjeren sam da postoje načini da se premosti to prijelazno razdoblje na način koji je dovoljno dobar te koji odgovara Finskoj i Švedskoj - rekao je Stoltenberg.

Rusija, s kojom Finska dijeli granicu od 1300 km, rekla je da će rasporediti nuklearno oružje i hipersonične projektile u svojoj baltičkoj enklavi Kalinjingrad ako Finska i Švedska odluče ući u NATO.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kamenpokamen 29.04.2022.

    A sta ce Zoki rec na to?

  • Luanne 28.04.2022.

    Putinu treba na sve ucjene jasno odgovoriti. Postavi što hoćeš i mi ćemo postaviti isto. Dosta straha od Putina, nuklearni arsenal SAD i Nato-a veći je i jači od Putinovog. Dosta više saginjanja glave pred ovim monstrumom.

  • arow 28.04.2022.

    Zasto brzo,ne treba li da i oni ispune sve uvjete kao i drugi

Komentiraj...
Vidi sve komentare