To je to što me zanima!

Stotinjak Vukovaraca molilo: 'Hrvate ne ubijaju, ali oni pate'

Kod Bećarskog križa, nedaleko središta grada, okupilo se stotinjak Vukovaraca koji su molili krunicu za mir, istinu i pravdu, a predvodio ih je fra Gordan Propadalo
Vidi originalni članak

Kod Bećarskog križa, nedaleko središta grada, okupilo se stotinjak Vukovaraca koji su molili krunicu za mir, istinu i pravdu, a predvodio ih je gvardijan tamošnjeg Franjevačkog samostana, fra Gordan Propadalo, javlja HRT. 

- Moraju se pronaći odgovori na sve ono što nas muči u ovome gradu. Putovi se moraju ispraviti, a staze poravnati i to ponajprije kroz međusobnu komunikaciju nas Vukovaraca - poručio je gvardijan prije molitve i dodao da se netko mora pokajati za ono što je učinio da bi mu se oprostilo.

'Očito je da vukovarski Hrvati pate'

- Toga u Vukovaru nažalost nema te Hrvati povratnici osjećaju ogromnu nepravdu - zaključio je. 

Dodao je kako je, iako ih nitko fizički ne ubija, očito da vukovarski Hrvati pate, te da između Hrvata i Srba u Vukovaru postoji zid. Smatra da je iluzija graditi suživot u situaciji u kojoj nema nijednog zajedničkog nazivnika koji bi ih povezao. 

Prije molitve bili na misi

Prije molitve kod križa vjernici su bili na misi u Crkvi sv. Filipa i Jakova, a na misi i molitvi bili su i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, predvođeni čelnikom Tomislavom Josićem.

Podsjetimo Vukovarci od ponedjeljka prosvjeduju zbog postavljanja dvojezičnih ploča u gradu. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Halo Bing, kako brat 08.09.2013.

    Srpske stranke u Hrvatskoj zahtijevaju zabranu latinice ili barem moratorij na njezinu uporabu svugdje u EU pa tako u Hrvatskoj i Vukovaru. Oni tvrde kako da su latinicom p bili napisani rasni zakoni za 2. svjetskog rata, a imena koncentracijskih logora su također bila latinična. U zahtjevu su dobili neočekivanu potporu HR nacionalističkih stranaka. "Nakon što smo zatražili zabranu ćirilice zbog srpskih zločina u Domovinskom ratu, sad se pridružujemo i zahtjevu za zabranu latinice. Malo je poznato da je zločinački memorandum SANU-a pisan upravo latinicom i stoga je treba zabraniti" – promrmljao je čelnik jedne od 300 pravaških stranaka u Hrvata. Situlacija sa zabranom čirilice i latinice dovela je u nezgodnu situaciju Vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabu. "Pa kako da komuniciramo? To se pitanje nametnulo. Ali vjerujem kako smo našli odgovor. Predlažem da se u Vukovaru koristimo dimnim signalima. Indijanci nikomu nisu ništa nažao učinili" – reakao je sabo u pauzi prijateljsko-poslovnih pregovora sa Marijom Budimir. Ipak, Sabin se prijedlog tek razmatra. U HSP-u Ruža Hrvatska protive se divljačkim dimnim signalima i zalažu se za uporabu Morseova koda, koji se u tolikim vojskama pokazao izrazito korisnim.

  • mariocalabrese 08.09.2013.

    Nacionalisti ko nacionalisti kenjaju kao i uvijek bili oni Hrvati li Srbi uvijek su ugrozeni i pate a sta misli vecina normalnih ljudi u Borovu Naselju odnosno Vukovaru boli njih ona stvar vazno je da se oni s Popovima profiliraju!

  • 08.09.2013.

    Hahaha,a gdje je Bozanic ? Pa nije to prava molitva ako njega nema....

Komentiraj...
Vidi sve komentare