To je to što me zanima!

Stotinu teških slučajeva korone, zatvaraju se parkovi i teretane, zabranjuju okupljanja i svadbe

U Novom Pazaru je zabranjeno korištenje nargila, okupljanje na slavljima i svadbama, u Beogradu će u ponedjeljak biti proglašeno izvanredno stanje nakon 254 novih slučajeva u 24 sata
Vidi originalni članak

U Srbiji se situacija s korona virusom jako zakomplicirala, već sutra će u Beogradu biti proglašeno izvanredno stanje, a posebno je teška situacija u Novom Pazaru.

Kako piše Kurir, više od 100 pacijenata u tom gradu je u jako teškom stanju, a krizni stožer ide u hitnu nabavku dodatnih mrtvačkih sanduka i vreća za posmrtne ostatke.

Medicinski djelatnici, liječnici i vozači na izmaku su snaga, a direktor Opće bolnice doktor Meho Mahmutović objavio je da je veliki broj liječnika i medicinskog osoblja zaražen Covidom 19.

ONI SE NE BRINU Građani su zbunjeni: Stožer im prijeti kaznama, a političari ne mare za distancu, maske, mjere

U gradu je zabranjeno korištenje nargila, okupljanje na slavljima i svadbama, a sada su mjere dodatno pooštrene. Sve trgovine, frizerski saloni, mesnice, pekare i ostali zanati rade ograničeno od 7 do 19 sati. Zatvoreni su svi dječji parkovi i teretane. Izvanredna situacija proglašena je u Užicu.

U Beogradu i Vranju postrožit će se mjere, broj osoba u zatvorenom prostoru ograničit će se na 100, a ne manje od 500, kako je to dosad bilo. Sve maturalne večeri i slične proslave koje nisu dosad održane bit će otkazane. 

Očekuje se da će se ograničiti rad ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, ali i ostalih mjesta gdje se okupljaju mladi. 

- Trenutno je najviše zaraženih osoba starosti od 20 do 40 godina. Zbog toga će biti preporučeno da se u obrazovnim ustanovama ne inzistira na fizičkom dolasku, već će se sve što je neophodno završavati online ili uz strogu provedbu preporučenih epidemioloških mjera - navodi izvor Kurira.

Razlog ovakvim potezima je 254 novozaraženih u zadnja 24 sata.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • NedeljkoPantic 30.06.2020.

    Zalosno je videti komentare uvredljive i komentare mrznje, ja pratim portale i u cg i u srb i ovde. Najvise takvih komentara je upravo ovde na ovom portalu. Ja ne znam kolika je prosecna starost ljudi koji ovde komentarisu jer ja radim sa hrvatima kao i mnogim drugim nacionalnostima godinama i nikad niti jedan problem niti najmanji sukob nisam imao. Ne morate biti braca sa srbima ali shvatite da se bez obzira na vasu zelju da se predstavite kao zemlja centralne evrope ipak deo ovog balkana. Sve zemlje ovde moraju raditi zajedno i saradjivati politicko / ekonomski ako zele ici napred. Treba biti neki stepen uzajamnog postovanja boga mu. Amerikanci 2 nuklearne bacili na japan a sad su im prvi ekonomski partner. Njemacka sa Hitlerom terorisala celu evropu a danas kad pomenes njemacku u prvih 5 stvari koje ce ti pasti na pamet nece biti taj Hitler. Samo ovde na balkanu cete ovom medjusobnom mrznju usporiti razvoj ovog regiona. Kazem medjusobnom jer je ima u svakoj od bivsih zemalja ex yu. Negde vise, negde manje.

  • fantazist 29.06.2020.

    To je neki sportski virus? Odmah na udaru sportski klubovi, teretane... ... bitno da se pije, puši i drogira

  • Trump Jong Un 29.06.2020.

    Dobro, pola njih radije stavi masku nego da zube pere 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare