News

Komentari 79

Stotinu teških slučajeva korone, zatvaraju se parkovi i teretane, zabranjuju okupljanja i svadbe

U Novom Pazaru je zabranjeno korištenje nargila, okupljanje na slavljima i svadbama, u Beogradu će u ponedjeljak biti proglašeno izvanredno stanje nakon 254 novih slučajeva u 24 sata

U Srbiji se situacija s korona virusom jako zakomplicirala, već sutra će u Beogradu biti proglašeno izvanredno stanje, a posebno je teška situacija u Novom Pazaru.

Kako piše Kurir, više od 100 pacijenata u tom gradu je u jako teškom stanju, a krizni stožer ide u hitnu nabavku dodatnih mrtvačkih sanduka i vreća za posmrtne ostatke.

Medicinski djelatnici, liječnici i vozači na izmaku su snaga, a direktor Opće bolnice doktor Meho Mahmutović objavio je da je veliki broj liječnika i medicinskog osoblja zaražen Covidom 19.

U gradu je zabranjeno korištenje nargila, okupljanje na slavljima i svadbama, a sada su mjere dodatno pooštrene. Sve trgovine, frizerski saloni, mesnice, pekare i ostali zanati rade ograničeno od 7 do 19 sati. Zatvoreni su svi dječji parkovi i teretane. Izvanredna situacija proglašena je u Užicu.

U Beogradu i Vranju postrožit će se mjere, broj osoba u zatvorenom prostoru ograničit će se na 100, a ne manje od 500, kako je to dosad bilo. Sve maturalne večeri i slične proslave koje nisu dosad održane bit će otkazane. 

Očekuje se da će se ograničiti rad ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, ali i ostalih mjesta gdje se okupljaju mladi. 

- Trenutno je najviše zaraženih osoba starosti od 20 do 40 godina. Zbog toga će biti preporučeno da se u obrazovnim ustanovama ne inzistira na fizičkom dolasku, već će se sve što je neophodno završavati online ili uz strogu provedbu preporučenih epidemioloških mjera - navodi izvor Kurira.

Razlog ovakvim potezima je 254 novozaraženih u zadnja 24 sata.

Najčitaniji članci