To je to što me zanima!

'Stožer će odlučivati o zabrani okupljanja većih od 1000 ljudi'

Broj zaraženih od korona virusa u Hrvatskoj i dalje stoji na 12; tri su u Zagrebu, petero u Rijeci, četvero u Varaždinu. Stožer civilne zaštite danas će razmatrati zabranu okupljanja za skupove veće od 1000 ljudi...
Vidi originalni članak

Da će Stožer civilne zaštite danas odlučivati o novim mjerama, među ostalim i o zabrani okupljanja u zatvorenim prostorima za skupove veće od tisuću ljudi, za Dnevnik.hr potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš. Također, on je potvrdio da u ponedjeljak nema novih zaraženih korona virusom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je tako i dalje na 12 zaraženih ljudi - troje se nalazi u Zagrebu, petero u Rijeci, a četvero u Varaždinu. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU U Koreji pale novac, u Sloveniji broj zaraženih skočio na 25

Alemka Markotić rekla je u nedjelju da su vijesti dobre i da i dalje prate stanja bolesnika. 

- Svi su stabilno i radimo razne nalaze, nemamo novih stvari koje bismo trebali referirati. Ono što želim ponoviti jer da je jako važno za rizične skupine da izbjegavaju sve veće skupove i čuvati se - rekla je Markotić. Dodala je i kako će Hrvatska imati priliku ući u novu studiju lijekova za korona virus. 

- To je lijek koji je ispitan kod bolesnika koji se liječe od ebole. Podaci su ograničeni što se tiče studije, jer oni se mogu objaviti tek kada je studija gotova i kada se pokaže je li lijek uspješan - objasnila je Markotić. 

MINISTAR VILI BEROŠ: Troje zaraženih ima nešto teži oblik korone, ali nemamo novih

- Naši bolesnici koji su hospitalizirani su dobro, troje imaju nešto ozbiljniji oblik bolesti - rekla je. Dodala je kako nitko od zaraženih još nije spreman napustiti bolnicu. Markotić je dodala kako su iznimno oprezni što se tiče ove bolesti. 

Idi na 24sata

Komentari 167

  • japanokinez 11.03.2020.

    Treba uvesti zabranu dvije osobe u 5 metara, a ne 1000 ljudi. Jeste li vi pri zdravoj pameti. Ja ne želim biti u blizini nikoga dok ovo ne prestane i to je prava odgovornost. Zato imamo mobitele.

  • sanoborusrcu1 09.03.2020.

    Kaj bude zabranjen i bal VAMPIRA na saboru KRADEZEA

  • Mercedes s klasa 09.03.2020.

    Sta cemo s saborom hdz-a?

Komentiraj...
Vidi sve komentare