To je to što me zanima!

Stožer počeo skupljati potpise za referendum protiv ćirilice

Predlažu izmjene Ustavnog zakona o pravima manjina po kojem bi manjine imale pravo na uporabu svog jezika i pisma imali bi ako čine najmanje polovinu stanovnika
Vidi originalni članak

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara počinje danas skupljati potpise za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma. Trajat će do 1. prosinca. 

Predlažu izmjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina po kojem bi pripadnici nacionalne manjine pravo na uporabu svog jezika i pisma imali bi ako čine najmanje polovinu stanovnika grada ili općine, a ne kao dosad trećinu stanovništva. 

Vlado Iljkić tvrdi da se time ne bi kršilo međunarodno pravo. Svaka država može to urediti onako kako smatra da je primjereno, a ožiljci u Vukovaru još su friški. 

Josipović kaže kako je smanjivanje prava manjinama korak unazad. 

Idi na 24sata

Komentari 499

  • gery 18.11.2013.

    zašto varate ljude naslovom da je referendum samo protiv ćirilice ? Referendum je i protiv talijanskog,mađarskog , slovačkog českog itd,itd ......

  • leonaleonic 18.11.2013.

    Potpisano, odmah dopodne.

  • leonaleonic 18.11.2013.

    Nemojte govoriti o važnosti. Sve je važno. Ja sam npr. zaposlena i radno mjesto mi je skoro pa 100% sigurno. Svejedno smatram problem nezaposlenosti jako važnim i poduprla bih svaku pozitivnu akciju za bolje zapošljavanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare