To je to što me zanima!

Strah i očaj: Objavili nove slike iz Busheva ureda 11. rujna '01.

S Bushem su u uredu, smještenom u podrumu ispod istočnog krila Bijele kuće, bili potpredsjednik Dick Cheney i savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice
Vidi originalni članak

Američki nacionalni arhiv objavio je još nikada objavljene fotografije trenutaka iz ureda tadašnjeg predsjednika SAD-a Georgea Busha dok je sa suradnicima u šoku pratio stanje u New Yorku 11. rujna 2001. godine. 

S Bushem su u uredu koji može pretrpjeti nuklearni i druge napade, smještenom u podrumu ispod istočnog krila Bijele kuće, bili tadašnji potpredsjednik SAD-a Dick Cheney sa suprugom, tadašnja savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice, direktor CIA-e George Tent i drugi najbliži suradnici. 

Bush je na fotografijama vidno uznemiren i zabrinut, dok potpredsjednik Cheney na jednoj fotografiji stanje na televiziji prati s nogama na stolu. Iste večeri, kada je Al'qa-ida izvela strašan napad na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra te zgradu Pentagona i lokaciju u Pennsylvaniji, Cheney i supruga u pratnji osobnih čuvara prepraćeni su na tajnu lokaciju. Tadašnji potpredsjednik je u vremenu nakon napada branio brutalnost CIA-inih agenata koji su ispitivali sumnjivce, organizatore terorističkog napada. 

Cheney je također, u trenutku kada je predsjednik Bush obaviješten o napadu, bio s njime u posjetu školi na Floridi. 

Objavljene fotografije snimio je Cheneyev službeni fotograf, piše PBS. Američki državni arhiv fotografije je objavio na zahtjev filmašice Colette Neirouz Hanne. U napadima izvedenima na američkom tlu 11. rujna 2001. poginulo je ukupno 2996 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • rafael77 26.07.2015.

    zabrinuti su hoce li plan proci onako kako su ga zamislili

  • ArijanAvdagić 26.07.2015.

    židovska posla i to podmukla

  • Rumpel Stiltskin 25.07.2015.

    Tko zna, možda je ovo članak od te gospode, samo da vide koliko hrvata koristi mozak, zato ja kažem :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare