To je to što me zanima!

'Strah nas je raditi, zaštitna oprema nam nanosi veliku bol'

Ovo je tekst koji je Alessia objavila na Instagram profilu, uz fotografiju svog natečenog lica. Na njemu se vide masnice zbog nošenja maski i zaštitnih naočala
Vidi originalni članak

Zaštitna oprema nam nanosi bol, pod njom se znojimo, a kad je jednom navučemo, šest sati ne možemo ništa popiti ili otići na WC. Mislite na druge, ne rugajte se našem trudu, ostanite kod kuće i nemojte širiti zarazu, apelirala je medicinska sestra Alessia Bonari iz bolnice u talijanskom gradiću Grosseto.

U BORBI S KORONOM Talijanski premijer: 'Iz dana u dan moramo biti uzor drugima'

Ovo je dio teksta koji je Alessia objavila na Instagram profilu, uz fotografiju svog natečenog lica.

Na njemu se vide masnice zbog nošenja maski i zaštitnih naočala.

- Bojim se, ali ne otići u dućan po namirnice, mene je strah otići na posao. Bojim se da mi zaštitna maska možda neće dobro prionuti na lice ili da ću se možda dotaknuti prljavim rukavicama, ili da će mi nešto provući i ući u oči - dodala je medicinska sestra.

Medicinsko osoblje u Italiji se zbog velikog broja oboljelih nalazi u velikim problemima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovi ljudi svjedoče situaciji koja je sakrivena od očiju javnosti, a to su pretrpane bolnice, nedostatak respiratora, odgađanje medicinskih zahvata, manjak osoblja koje je fokusirano na koronavirus, a onda se ne mogu pravilno liječiti ostale bolesti i slično...

KARANTENA ZBOG KORONE Uživo iz Italije: Pogledajte web kamere iz Venecije, Milana...

- Trijaža je normalan dio medicine, pomoć se prvo pruža onima kojima je skrb potrebnija ili onima koji imaju više šanse preživjeti, no takav odabir, u ovako masovnoj situaciji, višestruko je potenciran i ide uz veliki moralni teret i kod medicinskog osoblja. Oni koji počinju shvaćati što je ispod sante leda, počinju i preko društvenih mreža dijeliti svoje fotografije s potpisom 'I ja ostajem kod kuće', u nadi da će senzibilizirati i druge. No nisu svi toliko sretni - poručila je Alessia.

 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • 12.03.2020.

    Ono kad te više brine izgled za Instagram nego zdravlje i zaštita.

  • ucjena 12.03.2020.

    Sad vide da ima posla još težeg, neče tržiti povisice za normlan, ali je ovo promocija, nista strašno samo je toplije i ne fura se mini ni dekolteeeee! tu je muka?

  • broj123 12.03.2020.

    s obzirom da voli selfije, nitko joj ne brani da ne nosi masku, bar neće imati masnice a ostalo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare