To je to što me zanima!

Pustoš u Dubrovniku: Sablasno prazni hodnici u bolnici straha

Na snimkama koje nam je poslao čitatelj vidi se pustoš u dubrovačkoj bolnici. Broj zaraženih s ospicama sada se popeo na osmero ljudi. Među oboljelima je i dijete...
Vidi originalni članak

Očigledno su protuepidemijske mjere dale rezultate. Na gotovo svim odjelima istaknut je natpis ‘zabranjeni posjeti bolesnicima’, objasnio nam je čitatelj koji je snimio fotografije puste dubrovačke bolnice.

Zbog osam slučajeva zaraze ospicama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vodstvo bolnice zabranilo je posjete. Opasnost prijeti zbog slabe procijepljenosti, pa se mnogi pribojavaju epidemije. Predvorje, hodnici, sobe... sve zjapi prazno. I na parkirlištu se tek tu i tamo parkira koji automobil, objašnjava dalje čitatelj.

PRIJETI LI EPIDEMIJA? Žene iz Komina i Stona imaju ospice, broj oboljelih sad je 8

Stručnjaci su zadnjih tjedana pozivali na oprez govoreći kako je procijepljenost protiv ospica u zemlji pala ispod 90 posto, a upravo na području Dubrovačko-neretvanske županije na oko 50 posto.

- Radnim danom stanje je ipak drukčije - kaže jedna Dubrovkinja. Inače nije baš tako pusto. Druga odlazi suprugu u bolnicu. I nije joj svejedno. U bolnici joj je suprug, no ona ipak neće ulaziti u zgradu, muž će se prošvercati van na pola sata. Iako je tu zbog sasvim drugih problema, pomalo je nervozan zbog cijele situacije, a i ona je.

- Ako su se zarazili liječnici, pa i cijepljeni, izbjegavamo bliske kontakte, nikad se ne zna, da ne bismo mi bili idući. Nisu nam potrebne takve komplikacije - rekla nam je.

DOSAD OSAM OBOLJELIH U Dubrovniku tri nova slučaja ospica: Oboljele 2 žene i dijete

Kako bi gužvu i kontakte potencijalno zaraženih s ostatkom populacije smanjili, u bolnici su postavili oznake, priručno zalijepljene na stupove rasvjete. Ulaz u infektološku ambulantu zaobilazi Hitni prijam.

- Na samom početku bolničkog kompleksa morate otići putem iza zgrade Hitne pomoći do svojevrsnog stražnjeg ulaza u “objekt D”. Za osipne bolesti, ali i gripu, zadužena je infektološka ambulanta broj 2. A djeca s osipom dolaze na glavni ulaz, odmah s lijeve strane šaltera za centralno naručivanje - kaže čitatelj.

ŠIRI SE ZARAZA Teško bolesna žena iz Ploča u bolnici, sumnjaju da ima ospice

Inače, broj zaraženih s ospicama popeo se na osmero nakon što je u dubrovačkoj bolnici potvrđeno da su pacijentice iz Komina i Stona također oboljele. Među oboljelima je i dijete. Žena iz Komina je onkološka pacijentica koja je prije nekoliko dana bila na pretragama i vjerojatno se tad zarazila, a druga žena bila je u ambulanti u Stonu u isto vrijeme kad i prvi oboljeli. Zaraženo dijete, kojem je majka djelatnica bolnice, na kućnoj je njezi.

Idi na 24sata

Komentari 226

  • lilyan 11.06.2018.

    gle sad zgode-svi ozdravili naglo

  • GS 11.06.2018.

    Žuja_1 Mediji jesu tu za laži i manipuliranje. Zamisli medije koji daju žuti karton i povezuju ga sa pravilom koje nema dodirne točke s onim što u pravilu piše. Zamislim medije koji guraju samo seks, gayeve, i ostale gluposti, umjesto pravog novinarstva. Medije koji imaju tipfelera više nego ja, kojega nije briga 1% za gramatiku. Medije koji lažu sve vezano za trgovački i proxy rat između Amerike i Rusije, i prave se ludi na zločine Amerike i Izraela. To je gospodo problem. Podilazi se moćnicima pod svaku cijenu. Ali kada slikate neku od kokoši koje se skidaju gole i time dobijaju medijski prostor učite naše mlade da je u redu biti obićna droljica. Dapaće potičete takvo ponašanje ali njima je clickbait i zarada od reklama puno bitnija od pravog novinarstva. Da možemo birati kao narod ja bi prvi izabrao da se recimo 24 sata portalu da jedan solidni dio novca od državnog proračna umjesto crkvi naprimjer. Em bi smanjio pedofiliju, em bi ljudi imali pristup pravim informacijama. Naravno zabranio bi Severinu i Nives golu jer imate masu stranica za stvarno zgodnim i privlačnim ženama za tu namjenu, zabranio bi pristranost koja trenutno vlada i dao pravu slobodu govora. Također ocjene za svaki članak, i provjeru istinitosti sadržaja. Zabranio bi i crnu kroniku na prvoj stranici te lažne naslove tipa : Armagedon - za milijardu godina. Za takav naslon bi se dalo državi 1% vrijednosti portala. Pa bi vidili promjene :) Molim svoj crveni karton za govor istine, ali komentar ostavite :)

  • Polarnanoc51 11.06.2018.

    Mnogi od nas su kao djeca 70- ih godina prebolili ospice. Evo nas zivih i zdravih da posvjedocimo. Samo treba odlezati dok ne prodju simptomi. Ovdje netko bezrazlozno siri paniku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare