To je to što me zanima!

Strahuje se od širenja korone u ratnim uvjetima u Ukrajini

Preventivne mjere ne mogu se primijeniti. Vidimo prenapučenost skloništa, vlakova, autobusa i hotela - rekla je zdravstvena stručnjakinja IFRC-a Petra Khoury
Vidi originalni članak

Stručnjaci IFRC-a izrazili su zabrinutost da bi rat u Ukrajini mogao dovesti do rasta broja novozaraženih koronavirusom u toj i susjednim zemljama.

Ukrajina je na početku invazije bila uslijed vala zaraze omikronom, s 900 tisuća slučajeva u veljači i dnevnom razinom pozitivnih testova od 60 posto, objavio je glasnogovornik Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) u ponedjeljak u Ženevi.

- Preventivne mjere ne mogu se primijeniti. Vidimo prenapučenost skloništa, vlakova, autobusa i hotela - rekla je zdravstvena stručnjakinja IFRC-a Petra Khoury.

Radi pada broja testiranja zbog rata teže će biti i dobiti punu epidemiološku sliku, upozorila je. Ukrajini susjedne zemlje Moldavija i Rumunjska, odredišta mnogih izbjeglica iz Ukrajine, imaju nizak postotak cijepljenih.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 13

  • TsarSimeun 08.03.2022.

    agresor je svakako i to uzeo u svoju kalkulaciju, što bi na suđenju za ratne zločine, kada bi do njega moglo doći, svakako bila otegotna okolnost...svaki metak i granata koštaju, a ovako se to ispadne jeftinije ako virus odradi posao

  • M-ir-ko 08.03.2022.

    Ako je to najveći peoblem onda je rat nepotreban.

  • ogidibogi 07.03.2022.

    Nikad nećemo saznati koliko je žrtava rata, kad se korona umješala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare