To je to što me zanima!

Štrajk, 8. dan: Opet pregovori o novom kolektivnom ugovoru

U utorak za vrijeme socijalnog dijaloga nije postignut dogovor. Sindikati liječnika i sestara i dalje inzistiraju na tome da se prihvati kolektivni ugovor koji su im ponudili
Vidi originalni članak

Srijeda je osmi dan štrajka liječnika i medicinskih sestara. Podsjetimo, sindikati i ministar zdravlja, sastali su se u utorak, no nisu postigli dogovor. Sindikati i dalje inzistiraju na tome da Vlada prihvati kolektivni ugovor koji su im ponudili. 

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je pak ponovio kako je on apsolutno za to da se dežurstvo u zdravstvu plaća u skladu s hrvatskim pozitivnim propisima i europskom praksom. 

Što se kolektivnog ugovora tiče, on ne može biti tema socijalnog dijaloga, već kolektivnog pregovaranja koje se na sastanku nije ni održavalo, već je na rasporedu u srijedu. 

Pregovarali čak šest sati, ali bez uspjeha

Idi na 24sata

Komentari 13

  • zloča21 25.09.2013.

    s obzirom da nijedna strana nije spremna na kompromis, ovaj štrajk će još potrajati

  • zahira45 25.09.2013.

    Želim da zaista ne odustanu !

  • user_317375 25.09.2013.

    Osobno mislim da netko tko ima 30 000 kn plaću nema šta tražiti u ovom štrajku.... kao što je doktor u virovitičkoj bolnici... sjećam se kada mi je trebala operacija, relativno hitno....bez 1000 eura u koverti se NITKO nije mogao ni pridbilježiti za istu... i onda ćete vi nama o poštenju i o tome da su vam male plaće????? Bando korumpirana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare