To je to što me zanima!

'Štrajk učitelja posljedica je loših višedesetljetnih politika'

Hrvatski sindikat prometnih pilota uputio je otvoreno pismo javnosti u kojem navode kako podržavaju zaposlenike osnovnih i srednjih škola. Nadaju se da će štrajk iz temelja promijeniti odnos društva prema znanju
Vidi originalni članak

Štrajk u obrazovnom sustavu samo je krajnja posljedica loših politika koje su desetljećima srozavale ugled učitelja, nastavnika i profesora - profesije koja je jedna od stupova društva koje sebe smatra civiliziranim. 

Stoji to u otvorenom pismu podrške prosvjetnim radnicima koje im je uputio Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP). Članovi HSPP-a su i piloti Croatia Airlinesa te kako navode, pružaju punu podršku zaposlenicima osnovnih i srednjih škola koje ovoga trena štrajkaju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pravo na obustavu rada zajamčeno je Ustavom i ukoliko je zakonito najavljen- nitko ga ne smije osporavati jer time ugrožava vladavinu prava - ističu. U pismu neizravno prozivaju i izjave premijera Andreja Plenkovića koji je prošli tjedan rekao kako ne vidi razlog za štrajk prosvjetnih radnika. 

OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE Sindikati ne popuštaju: Danas se štrajka u cijeloj Hrvatskoj

- Prozivanje ljudi koji su nama, našim roditeljima i djeci prenosili svoje znanje i odgajali nas- jer škole i odgajaju i obrazuju; prijetnje sudskom zabranom štrajka, omalovažavanje izjavama najviših dužnosnika koji „ne razumiju razloge štrajka“- nije način rješavanja problema obrazovanja. Nadamo se da će štrajk prosvjetnih radnika iz temelja promijeniti odnos društva prema znanju i onima koji ga prenose.- kaže HSPP u otvorenom pismu. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • marijan09 21.10.2019.

    Jedno me interesira, ako netko zna odgovor, jedna profesorica ima placu 12000 kn jer je ona savjetnik i radi svoj posao profesora, druga nije savjetnik i prima 6400 kn i radi svoj posao profesora, jel moguce da se neka vlastita titula dotira sa 5600 kn svaki mjesec, ako je to tocno onda Ministarstvo sustavno unistava proracun, jel zna netko o cemu se radi?

  • 21.10.2019.

    Ajmo branitelji ,jqvno podrzite strajk ne sutite ko pi..

  • bolki me admi 21.10.2019.

    vlada pod hitno uvesti plaće po satu rada i prisutnosti, ali to će malo uzdrmati i saborske zastupnike i suce

Komentiraj...
Vidi sve komentare