To je to što me zanima!

Strašan požar hara Hamburgom - građani zatvaraju prozore i ne izlaze zbog otrovnog dima

Hitne službe stanovnicima su poslale hitno upozorenje zbog velikog oblaka dima koji se širi gradom. Požar je izbio u 4.30 u nedjelju ujutro u dvama skladištima istočno od centra
Vidi originalni članak

Veliki požar izbio je u dvama skladištima istočno od centra u Hamburgu, zbog čega su hitne službe izdale ekstremno zdravstveno upozorenje za stanovnike u blizini. Požar je izbio u 4.30 u nedjelju ujutro, a mjesto je sada u potpunosti zahvaćeno plamenom. Čuju se eksplozije, a izvještaji govore da curi sumporvodik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatrogasci su uspjeli ući u prostorije samo pomoću posebne opreme za disanje.

Može se vidjeti gust dim kako se uzdiže uvis nad zgradama i navodno ide prema stambenim blokovima u okolnim područjima.

POŽAR U KUĆI Dramatična snimka spašavanja bebe iz zapaljenog doma: Kroz prozor su ju uspjeli izvući van

Dužnosnici su rekli stanovnicima Rothenburgsorta da drže zatvorene prozore i vrata te da izbjegavaju izlazak van.

- Stanovništvo u području Hamburga [HH-Rothenburgsort] može biti pogođeno dimnim plinovima i kemijskim komponentama u udisaju zraka uslijed požara. Oblak dima kreće se u pravcu grada. Javit ćemo vam kada opasnost prođe. Pratite upute hitne službe. Molimo vas da također obavijestite svoje susjede, posebno one kojima je možda potrebna pomoć zbog invaliditeta, jezičnih barijera ili smanjene pokretljivosti - stoji u službenom priopćenju Vatrogasne brigade Hamburga.

Zatvorena je i cesta u okolici grada u oba smjera kako bi vatrogasci bili efikasniji u gašenju požara, a uspostavljene su zamjenske rute.

Ovo je u Hamburgu najveća akcija gašenja požara u posljednjih deset godina. Vjeruje se da nitko nije bio na licu mjesta kad je požar izbio, a trenutačno nema izvješća o žrtvama. Međutim, još uvijek nema informacija o uzroku požara i njegovim razmjerima.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 09.04.2023.

    nekome zagorio hamburger

  • ______ 09.04.2023.

    Korona bukti

  • Zagy91 09.04.2023.

    Kroz Zagreb svaki dan doslovno kroz centar prolaze ogromne teretne kompozicije s cisternama koječega koje prolaze u tranzitu…srećom da se do sada ništa nije desilo i nadam se da neće jer će pola milijuna ljudi biti ugroženo ako se desi…

Komentiraj...
Vidi sve komentare