To je to što me zanima!

Stričak odbio odgovarati na pitanja tužitelja i vijeća

Miljenko Stričak (26) skrivio je stravičnu nesreću u tunelu Ledenik u kojoj su poginule četiri osobe. Na sudu je Stričak izjavio kako se osjeća krivim
Vidi originalni članak

Miljenko Stričak (26), optužen za izazivanje prometne nesreće u tunelu Ledenik 2006. godine, u srijedu je napokon progovorio pred Sudskim vijećem Općinskoga suda u Zadru. Gotovo sat vremena iznosio je svoju obranu, ali je odbio odgovarati na pitanja članova vijeća, obrane i tužiteljstva. Sadržaj njegove obrane javnosti je ostao nepoznatim, budući da je suđenje i dalje zatvoreno za javnost. Njegov odvjetnik Željko Olujić u stanci suđenja novinarima je izjavio kako se Stričak osjeća krivim, ali ne na način kako je to opisano u optužnici, kojom se tereti za izazivanje prometne nesreće s namjerom.
- On je u svojoj obrani pokušao iznijeti sve, kako bi se utvrdila stvarno materijalna istina o tome kako je došlo do tragedije u kojoj su poginule četiri osobe. U tom smislu je izrazio kajanje i duboku sućut obiteljima poginulih, a na kraju je zbog povišenih emocija izjavio sudu da neće odgovarati na pitanja – rekao je Olujić.
Saša Pavličić-Bekić, zastupnik obitelji Kuhta, čija su dva člana poginula u nesreći u Ledeniku, rekao je da je Stričak izrazio sućut, ali da on nije primijetio nikakvo kajanje.
- To što okrivljenik nije odgovarao na pitanja očito je taktika njegove obrane - rekao je Bekić.
U nastavku suđenja sudsko vijeće raspravljalo je o novom dokaznom prijedlogu tužiteljstva, o čijem sadržaju, zbog tajnosti postupka, nitko nije mogao reći nešto konkretnije. Navodno se radi o važnom dokaznom prijedlogu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_28352 18.09.2008.

    Slika ovog lika u meni uvijek izazove mučninu.Kad ga snimaju za tv,djeluje mi kao da je strahovito ponosan na sebe.Prepotentan je,bahat i ljigav do ludila !!!

  • Kataryzig20 18.09.2008.

    Ovo je dokaz da je naše pravosuđe teška, teška komedija....mislim da je broj žrtava koji je ostao iza tog čovjeka koji je oličenje stvorenja bez savjesti dovoljan dokaz, kao i snimka iz tunela, da ga se zatvori bez suđenja, a ne, još su mu dali priliku da se brani,a on ljudima koji su vozili ispred njega u tunelu nije dao šansu da živi izađu van iz njega i sretno stignu kući!

  • tratuljonac 17.09.2008.

    sad nakon 2 godine se on ispricava...sve je to farsa, ne samo ovog slucaja nego i cijelog pravosudnog sistema.Polupismeni njonjo kojem Gazda placa skupog odvjetnika vuce za nos cijeli pravosudni sistem.Njegovi starci su se ispricali 2 (dva) dana nakon nesrece.Njemu je trebalo dvije godine, i to uz svu sprdacinu.Ako mu Sudac ovu zajebanciju pusti sa blagom kaznom-onda je primil lovu.Nema druge pameti.Zaj... se cijelu javnost samo da u zaborav malo odu sve greske koje su bile napravljene na uvidjaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare