To je to što me zanima!

Strojovođa nije došao na posao, vlak je u Križevcima kasnio 77 minuta. HŽ: 'Ispričavamo se'

Ispričavamo se putnicima vlaka 770 zbog kašnjenja vlaka u polasku iz kolodvora Križevci, javili su nam iz HŽ-a dodavši kako strojovođa nije došao na vrijeme na posao te da su u tijeku radovi na pruzi
Vidi originalni članak

Kašnjenje vlaka Hrvatskih željeznica razljutilo je putnike u ponedjeljak ujutro na kolodvoru u Križevcima.

Tamo je vlak 770, koji je iz Križevaca trebao krenuti u 6.23, kasnio 77 minuta. 

Osim što se na navedenim relacijama izvode radovi zbog čega se dio rute putnici moraju voziti autobusom, čitateljica nam je rekla kako se čekao i strojovođa iz Koprivnice koji je zakasnio na posao.

Navedeno su nam potvrdili i iz HŽ-a uz ispriku svim putnicima.

ISPRED BANSKIH DVORA Radnici HŽ-a Pružne građevine prosvjedovali: Tražili su očuvanje radnih mjesta i tvrtke

- Ispričavamo se putnicima vlaka 770 zbog kašnjenja vlaka u polasku iz kolodvora Križevci. Danas 20. lipnja 2022. vlak 770 nije krenuo iz kolodvora Križevci u 6.23 sati jer strojovođa nije došao na vrijeme na posao. Zbog toga je vlak 770 iz Križevaca krenuo sa 77 minuta kašnjenja. Zbog radova pruga državna granica – Botovo – Dugo Selo zatvorena je za promet između kolodvora Križevci i Mučna Reka te između kolodvora Koprivnica i Drnje do 20. lipnja u 21.30 sati. U tom razdoblju putnike na relacijama Križevci – Koprivnica i obratno, Gyekenyes – Koprivnica – Zagreb GK, Križevci – Koprivnica – Kloštar i obratno, Gyekenyes – Koprivnica – Križevci, Križevci – Gyekenyes te Koprivnica – Gyekenyes umjesto vlakova prevoze autobusi. S obzirom na kašnjenje vlaka 770, HŽ Putnički prijevoz će putnicima vratiti novac za karte. Kako bi ostvarili povrat novca, putnici trebaju poslati mail na reklamacije@hzpp.hr - odgovorila nam je glasnogovornica HŽ-a.

Putnici u vlaku javljali šefovima da će kasniti na posao

- Strojovođa je trebao doći autobusom iz Koprivnice kojim smo i mi išli, ali nije. Ne znam gdje su ga na kraju našli. Prvo su rekli da će procjena kašnjenja biti 60 minuta, ali čekali smo oko 75. Još se nakupi kašnjenja dok vlak stane kako bi pričekao onog iz suprotnog smjera. Problem nije u putničkom prijevozu, oni se čak i trude, problem je zapravo uvijek HŽ infrastruktura, ona je kriva za radove i kašnjenje - rekla nam je čitateljica koja je tek oko pola 9 stigla na zagrebački kolodvor.

KOLUMNA: DAVOR LUGARIĆ Nitko ne zna kuda ide, nitko ne zna kada stiže, moja željeznica

- Zakasnila sam na posao. Sad treba pisati poslodavcu, svi kasne i snalaze se. U vlaku su ljudi javljali šefovima kakva je situacija. Ništa novo - zaključila je naša sugovornica.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Klapna 21.06.2022.

    Vlak broj 770 ima polazak iz Koprivnice u 6:04, strojovođa javljanje na posao u 5:00. Umjesto vlaka vozi autobus, ali autobus se u tom slučaju tretira kao vlak. Tad se kondukter treba uvjeriti jel strojovođa prisutan i ukoliko nije mora obavjestiti prometnika koji dalje poduzima daljnje mjere da se kontaktira dotični strojovođa ili da se avizira drugi. Imali su vremena, ali netko nije odradio svoj dio posla. Lako upirati prstom u čovjeka koji je zaspao i može se svakome dogoditi, ali u javnom prijevozu ispaštaju putnici nažalost.

  • exnebisestelmjesat 20.06.2022.

    Od čega umiru samoubojice na prugama u RH.Od dehidracije

  • Sloboda999 20.06.2022.

    Gdje god da rade pijani hdz-uhljebi tamo nema sreće..

Komentiraj...
Vidi sve komentare