To je to što me zanima!

Štrok: Moramo biti najbolji u svemu što radimo u turizmu

Hotelijer smatra kako Dubrovnik mora graditi turizam oko vrhunskih gostiju, a ne promovirati se na privatnom smještaju. Zainteresiran je za bivši kompleks Kupari
Vidi originalni članak

Hotelijer Goran Štrok rekao je u emisiji Nedjeljom u 2 kako je ogromna greška promovirati turizam u Dubrovniku na privatnom smještaju. Kaže kako se kroz Dubrovnik može promovirati vrhunski turizam. Dodao je kako nam treba dio masovnog turizma, ali da Dubrovnik mora misliti o sebi za sljedećih 20-30 godina. 

Komentirajući stanje u Dubrovniku spomenuo je kako gradu nedostaju kreveti te da treba produžiti sezonu. Misli i da bi trebalo skuplje naplaćivati kruzere i tako im na neki način ograničiti pristup. 

Kako se u masovnom turizmu ne možemo mjeriti s najvećim zemljama, smatra da trebamo podići kvalitetu usluge, tj. da u svemu što radimo trebamo biti najbolji. 

U Dubrovniku je bio posljednji put u rujnu prošle godine, nakon što je prodao Jadranske luksuzne hotele. Rekao je kako će se sigurno vratiti. Možda to bude i s bivšim kompleksom Kupari u kojem vidi velik potencijal te koji bi mogao produžiti sezonu gradu na 7 do 9 mjeseci.

Komentirao je i investicijski projekt u Rijeci težak 300 milijuna eura, na kojem želi biti uključen na natječaju. 

Kratko je komentirao da je orijentiran lijevo, no da nije niti želi biti nekoj stranci, već da su njegove stranke Hrvatska i biznis. Govoreći o prodaji hotela, te o Excelsioru, komentirao je sastanak sa Sanaderom prije šest godina. Kaže da mu je Sanader rekao kako napada Linića i SDP, a ne njega. Sanader mu je rekao da bi dao nalog da nešto nije bilo u redu s hotelom, no da je sve bilo čisto. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • libeluli 23.07.2012.

    Upoznao sam Gorana 1975. godine na automobilističkoj utrci... već tada je bio u svijetu biznisa, vozio Porsche, imao neke vizije... I danas me raduje njegov elan i ideja da još nešto veliko napravi, unatoč jednom "padu" , koji mu je ipak donio jedno veliko iskustvo. Naravno da se mnogima ne svidja njegov stav o turizmu pa i hotelijerstvu... imaju i ti neke svoje sitne interese... Ipak mislim da je u puno stvari itekako u pravu...

  • borovica 23.07.2012.

    Turizam je ne samo prodati sobu i plažu,moraš znati prodati sve,namirnice i sve proizvedeno u Hr.Ako nemaš svoje proizvode a prodavaš tudje,djaba ti takovi turizam.Najljepši primjer sam vidio na ribarnici u Dubrovniku,lignje kupljene u marketu prodava "ribar"i još me ubjedjuje da ih je ulovio tu noč,friški,samo je na njima moglo biti napisano made in China

  • tajnamoja 22.07.2012.

    Uživala sam u svakoj minuti emisije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare