News

Komentari 21

Štrok: Moramo biti najbolji u svemu što radimo u turizmu

Štrok: Moramo biti najbolji u svemu što radimo u turizmu

Hotelijer smatra kako Dubrovnik mora graditi turizam oko vrhunskih gostiju, a ne promovirati se na privatnom smještaju. Zainteresiran je za bivši kompleks Kupari

Hotelijer Goran Štrok rekao je u emisiji Nedjeljom u 2 kako je ogromna greška promovirati turizam u Dubrovniku na privatnom smještaju. Kaže kako se kroz Dubrovnik može promovirati vrhunski turizam. Dodao je kako nam treba dio masovnog turizma, ali da Dubrovnik mora misliti o sebi za sljedećih 20-30 godina. 

Komentirajući stanje u Dubrovniku spomenuo je kako gradu nedostaju kreveti te da treba produžiti sezonu. Misli i da bi trebalo skuplje naplaćivati kruzere i tako im na neki način ograničiti pristup. 

Kako se u masovnom turizmu ne možemo mjeriti s najvećim zemljama, smatra da trebamo podići kvalitetu usluge, tj. da u svemu što radimo trebamo biti najbolji. 

U Dubrovniku je bio posljednji put u rujnu prošle godine, nakon što je prodao Jadranske luksuzne hotele. Rekao je kako će se sigurno vratiti. Možda to bude i s bivšim kompleksom Kupari u kojem vidi velik potencijal te koji bi mogao produžiti sezonu gradu na 7 do 9 mjeseci.

Komentirao je i investicijski projekt u Rijeci težak 300 milijuna eura, na kojem želi biti uključen na natječaju. 

Kratko je komentirao da je orijentiran lijevo, no da nije niti želi biti nekoj stranci, već da su njegove stranke Hrvatska i biznis. Govoreći o prodaji hotela, te o Excelsioru, komentirao je sastanak sa Sanaderom prije šest godina. Kaže da mu je Sanader rekao kako napada Linića i SDP, a ne njega. Sanader mu je rekao da bi dao nalog da nešto nije bilo u redu s hotelom, no da je sve bilo čisto. 

Najčitaniji članci