To je to što me zanima!

VIDEO Kaos na granici: Čeka se i šest sati na ulazak u Hrvatsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na GP Macelj čeka se i sat i pol da bi ušli u državu, a po dva sata čeka se na Pasjaku i Harmici te Bregani (Slovenska Vas). Da bi ušli u Hrvatsku kroz Breganu treba čekati oko šest sati
Vidi originalni članak

Najveće gužve u predblagdanskom vikendu, zadnjem prije ponovnog uvođenja zabrane kretanja, jutros su i dalje na graničnim prijelazima, osobito na Bregani i na Maclju. HAK navodi kako se u 9 sati na ulazak u Hrvatsku na Bregani čeka do šest sati. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No ništa bolje nije ni na ostalim prijelazima. Na GP Macelj čeka se i sat i pol da bi ušli u državu.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva na GP Macelj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sveukupno smo čekali tri sata na granici, na hrvatskoj nešto duže nego na slovenskoj. Ljudima je u jednom trenu dozlogrdilo, počeli su trubiti - prepričava nam čitatelj stanje na GP Macelj u subotu ujutro. Dodaje kako su granični policajci bili jako ljubazni i brzi no usprkos otvorenih "pet-šest" cestovnih traka za kontrolu, i dalje se dugo čekalo u koloni.

Rekao je kako putuje sa sjevera Njemačke, a u Hrvatskoj će provesti dva tjedna nakon čega se mora vratiti nazad da bi još pet dana proveo u samoizolaciji u Njemačkoj nakon čega ima pravo na PCR test.

- Radije ću se izolirati kod kuće, nego biti u Njemačkoj sam za blagdane - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva na GP Bregana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Po dva sata čeka se jutros na Pasjaku i Harmici te Bregani (Slovenska Vas).

- Malo su pooštrene procedure kao u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. Nakon odluke svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedan uoči blagdana - poručio je sinoć pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić za RTL.

HAK upozorava i da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Idi na 24sata

Komentari 264

  • maryy 19.12.2020.

    Ja i muž nismo vidjeli svoje sinove četiri mjeseca,hvala dragom Bogu zdravi su,imaju dobre firme gdje rade u Hrvatskoj.Da li da krenemo za Hrvatsku ili ne,već danima nas muči taj problem,bojim se opet povratka nazad,da li ću morati biti u karantenu ili ne,firme nam neće to platiti.Dole su nam svi,cijela familija, bojim se da ne bih donijela kakav virus, svojoj mami,baki,i drugima.Ne vjerujem da postoji ta Korona,ja se ne bojim,ali opet bojim se sa svoje stare.Tako da nakon 25 godina,prvi put neću biti sa sinovima za Božić, plačem od tuge,ali opet hvala dragom Bogu,neka su oni nama svi zdravi,to nam je sada najvažnije.

  • zolymedimurje@gmail.com 19.12.2020.

    Imali li broj ograničenja za trubljenje autima??

  • DrBuch 19.12.2020.

    Klasicni balkanski mentalitet. Dok cijeli svijet ostaje kod kuce, balkanci putuju i festaju. Bravo, svaka cast. Opet smo iznad svih. Onda se cudimo kako nas nitko nevoli od stranih drzava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare