News

Komentari 264

VIDEO Kaos na granici: Čeka se i šest sati na ulazak u Hrvatsku

VIDEO Kaos na granici: Čeka se i šest sati na ulazak u Hrvatsku

Na GP Macelj čeka se i sat i pol da bi ušli u državu, a po dva sata čeka se na Pasjaku i Harmici te Bregani (Slovenska Vas). Da bi ušli u Hrvatsku kroz Breganu treba čekati oko šest sati

Najveće gužve u predblagdanskom vikendu, zadnjem prije ponovnog uvođenja zabrane kretanja, jutros su i dalje na graničnim prijelazima, osobito na Bregani i na Maclju. HAK navodi kako se u 9 sati na ulazak u Hrvatsku na Bregani čeka do šest sati. 

POGLEDAJTE VIDEO

No ništa bolje nije ni na ostalim prijelazima. Na GP Macelj čeka se i sat i pol da bi ušli u državu.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva na GP Macelj

- Sveukupno smo čekali tri sata na granici, na hrvatskoj nešto duže nego na slovenskoj. Ljudima je u jednom trenu dozlogrdilo, počeli su trubiti - prepričava nam čitatelj stanje na GP Macelj u subotu ujutro. Dodaje kako su granični policajci bili jako ljubazni i brzi no usprkos otvorenih "pet-šest" cestovnih traka za kontrolu, i dalje se dugo čekalo u koloni.

Rekao je kako putuje sa sjevera Njemačke, a u Hrvatskoj će provesti dva tjedna nakon čega se mora vratiti nazad da bi još pet dana proveo u samoizolaciji u Njemačkoj nakon čega ima pravo na PCR test.

- Radije ću se izolirati kod kuće, nego biti u Njemačkoj sam za blagdane - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva na GP Bregana

Po dva sata čeka se jutros na Pasjaku i Harmici te Bregani (Slovenska Vas).

- Malo su pooštrene procedure kao u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. Nakon odluke svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedan uoči blagdana - poručio je sinoć pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić za RTL.

HAK upozorava i da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Najčitaniji članci