To je to što me zanima!

Kamena gromada ostaje gdje je, kopat će tunel kroz Biokovo

Ogromna stijena koja je prije tri tjedna pala na cestu prema Makarskoj tamo će i ostati. Odlučeno je da će se krajem siječnja početi kopati 170 metara dug tunel
Vidi originalni članak

Nakon tri tjedna razmišljanja o tome što s ogromnom stijenom na cesti prema Makarskoj stručnjaci su odlučili da će probiti tunel kroz Biokovo. Tunel će početi stotinjak metara prije odrona. Neven Matijević iz Hrvatskih cesta kaže kako je to najsigurnije i najekonomičnije rješenje. Probijanje tunela navodno će koštati oko 30 milijuna kuna. Radovi bi trebali početi krajem siječnja.  Zatrpani dio ceste će se isključiti, a neki predlažu da bi stijenu trebalo predstaviti kao turističku atrakciju, piše Dnevnik.hr.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • skeeper 17.11.2010.

    Da li se netko od vas ikad vozio tom cestom, jer da je prošao samo jedanput ne bi vam palo na pamet davati komentare o tome kako se treba razminirat ( pa da se pola Biokova sruši i padne po kućama ispod). Uz to sanacija toga dijela bi vjerovtno došla tri puta skuplja o probijanja tunela koji je ionako sigurnija opcija jer tamo svaki dan pada po neki kamen.

  • TomislavPiškur 17.11.2010.

    Čiš sa strane građevine tunel košta malo više od 10 mil. kuna jer materijal u kojem se kopa 150 m dalje je isti ko i ovaj koji se urušio, tako da podupora tunela košta više neg bušenje, da ne pričam o tome kolko bu radovi trajali i kolki bu dodatni troškovi, a kaj se tiče sanacije postoječeg odrona, za micanje ove mrcine od stijene nije potrebno miniranje možese rezat i smanjit rizik od dodatnog odrona, s time da je puno jeftinije sanacija odron sidrenjima u kombinaciji s nekim drugim tehnologijama, a da ne spominje da može biti gotovo u 60 dana. Bitno da mi strpamo jednog od njih u zatvor zbog korupcije ostali nek nastave po starom :)

  • TomislavVidaković 17.11.2010.

    ovi kreteni imaju dobro razmisljanje trenutno...ako uklone tu stjenu kostat ce nekih 10000-100000kn+ ono sto im ide u dzep znaci milja kuna negdje...nakon nekog vremena opet ce past dole jedna jer to nije stabilno podrucje pa je najbolje tunel prokopat koji kosta cirka 10milja kuna...i svi sretni,zadovoljni i sigurni...sretno im s kopanjem tunela...

Komentiraj...
Vidi sve komentare