To je to što me zanima!

'Stručnjaci su rekli da ne treba slati vojsku u pomoć'

Damir Trut je rekao da je MORH nudio pomoć, no da je bilo dosta snaga na poplavljenom području koje su bile uključene i koje su vladale situacijom
Vidi originalni članak

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Damir Trut, rekao je da su stručnjaci procijenili da ne treba slati vojsku u pomoć stanovništvu na poplavljenom području. Dodao je kako je to značilo da je bilo dovoljno snaga na terenu koje su bile uključene i koje su vladale situacijom. U Dnevniku HTV-a Trut je dodao da su iz MORH-a nudili pomoć i u dolini Neretve, no da je to takav tip poplave gdje vojska ne bi mogla pomoći. Odgovorio je Ranku Ostojiću i rekao da on ima pravo tražiti izvješće koje će mu i podnijeti. Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je od Državne uprave za zaštitu i spašavanje zatražio izvještaj o mjerama koje su poduzeli u poplavljenim područjima oko Metkovića i Kosinja u Lici.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • susjed 19.01.2010.

    koji stručnjaci,po kojem kriteriju ?Pa da je vojska samo ljudima pomogla maknuti namještaj ovi bi im bili vječno zahvalni !!!!!!!!!!!!!!

  • piria 19.01.2010.

    Ma koju si ti to struku pitao Trute???? Svoje šefiće područnih ureda na terenu???? Treba te smjeniti jer si Vladi RH i Oružanim snagama davao krive informacije i kazniti što jadni narod nije na vrijeme dobio pomoć.

  • olnada 19.01.2010.

    Po jucerasnjim vjestima su lokalne vlasti rekle da ne trebaju pomoc.Znaci-oni su glavni krivci,i pokazali su kako funkcioniraju-NIKAKO!!!!!!! Jer oni su orijentir visim voditeljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare