To je to što me zanima!

Studenti Filozofskog više ne vjeruju Fuchsovim obećanjima

Blokada se nastavlja, a predstavnici plenuma naglasili su kako ih riječi i obećanja ministra Fuchsa više ne mogu umiriti. Podržavaju prosvjede 15. listopada u Zagrebu
Vidi originalni članak

Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju s blokadom referade. Na press konferenciji u četvrtak su ponovili svoje zahtjeve i ciljeve. Naglasili su kako u ministrova obećanja više ne vjeruju, a nemaju povjerenja ni u druge političke stranke. 

Spomenuli su predizborni program Kukuriku koalicije u kojem, kako kažu, ne postoji rješenje za problem javno financiranog obrazovanja te se oni samo riječju opredjeljuju za besplatno visoko obrazovanje, a kao rješenje nude studentske kredite.

 - U ministrova obećanja više ne vjerujemo, a ostale političare pozivamo da jasno izlože svoju viziju besplatnog obrazovanja koje nude u predizbornim programima. Izraz besplatno obrazovanje više nije dovoljan da nas umiri. Tražimo potpuno javno financiranje jer ono je jedino koje može svima osigurati jednaku priliku - rekli su anonimni predstavnici plenuma.  

Naglasili su kako je uvođenje školarina u Hrvatskoj, ali i u drugim europskim zemljama, dovelo do polarizacije društva te su još jednom istaknuli potporu plenuma prosvjedima protiv neoliberalnog kapitalizma diljem svijeta. Takav skup u Zagrebu je najavljen za 15. listopada na Trgu bana Jelačića. 

Podršku studentima dali su Blok umirovljenici zajedno i Akcija socijaldemokrata Hrvatske. 

 - Nismo došli ovdje politizirati niti skupljati političke poene, jer je ovo socijalna revolucija bez ikakvih vođa. Ako se nastavi ovakva praksa prema studentima, na fakultet će ići samo bogati, a to je diskriminacija protivna Ustavu - rekao je Zlatko Klarić, predsjednik ASH. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NemamPosao 06.10.2011.

    E da se malo uključe drugi faxevi... Bilo bi nečeg...

  • user_51773 06.10.2011.

    prva godina besplatna,parcijala 5500 kn...pozz iz Pule

  • Car Mrgud 06.10.2011.

    Vidim,maknuli ste onog u crvenoj majici,sa Periklovom bradicom...Hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare