To je to što me zanima!

Studenti građevine dogovorili plaćanje školarine u dvije rate

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Studenti kojima je ostao završni ispit, odnosno diplomski rad i obrana, odlukom fakulteta oslobođeni su plaćanja školarina. Studenti su odluke pozdravili pljeskom
Vidi originalni članak

Studenti Građevinskog fakulteta u Zagrebu ne odustaju od zahtjeva za odgodom primjene novog načina naplate školarina koje su im s 7200 kuna porasle na 8400 kuna. Kažu da je tjedan dana prekratak rok kako bi skupili višestruko veći iznos od onoga koji je dosad bio potreban. 

Na sastanku sa predstavnicima Građevinskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva obrazovanja u srijedu doznali su da im je uprava fakulteta odobrila plaćanje školarina u dvije rate. Prvu ratu morat će uplatiti do 15. listopada, a drugu do kraja siječnja, odnosno do završetka zimskog semetra. 

Osim toga, studenti kojima je ostao samo završni ispit, odnosno diplomski rad i obrana, odlukom fakulteta oslobođeni su plaćanja školarina. Obje odluke studenti su pozdravili gromoglasnim pljeskom. U srijedu su doznali i da je njihov fakultet planirao zatražiti odgodu primjene novog načina obračuna i naplate školarina, no od toga su odustali nakon sastanka s predstavnicima ostalih 11 tehničkih fakulteta u Zagrebu, koji su svi prihvatili odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu i počeli je primjenjivati. 

Upisi na građevini počeli su u ponedjeljak i traju do petka. Ukoliko studenti ustraju u svojim zahtjevima, morat će brzo nešto poduzeti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ivani577 27.09.2012.

    Još nešto naš fakultet imao je pravo donijet odluku o prilagodbi! Nek se zna!! ALi iz nekog razloga koji je nama studentima nepoznat NISU...očito netko tamo ima korist od toga da ste pravi novinari to bi istražili, prisustvovali bi na čitavom prosvjedu i čuli štošta zanimljivo od čega bi se zapravo dalo napraviti VIJEST, ovako bit na prvih 5 minuta sastanka i ko maloumnici donijet neke zaključke da je pljesak=odobravanje užas!!!

  • ivani577 27.09.2012.

    PA ljudi jeste vi GLUPI il sta...??? ovi mediji me svaki dan sve više iznenađuju...PLJESAK...jeste vi kad čuli za ironiju, sarkazam...eto to va je PLJESAK bio..da ste bili tamo shvatili bi!!! KATASTROFA

  • gohst 27.09.2012.

    ovo je nevjerovatno. iz naslova bi se dalo zaključiti da se studentima izašlo u susret kad ono gle vraga na sastanku priča druga. i dalje velik broj studenata ima enormno povećane troškove studija(npr. neki za upis desetak ects moraju platiti pune školarine,do danas nepoznanica za plaćanje diplomskog itd.), selektivna primjena odluke senata usprkos specifičnom semestralnom načinu upisa,saznavanje uvjeta za kategorizaciju na kraju godine i tako dalje. puno pitanja malo odgovora. ping pong klasik. nismo mi krivi. mi nemremo. mi smo probali. pravedno. bolje vam je ovako. itd. hvala 24 sata na objektivnom izvještavanju. zbilja je užitak platiti u dvije rate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare