To je to što me zanima!

Studentica: 'Vidjela sam vatru i kako pucaju stakla u kuhinji'

Romana Topić prva je primijetila požar u studentskom domu jer je vatra buknula točno isred njezinog prozora. Izletjela je iz sobe, pozvala vatrogasce i upozorila kolege
Vidi originalni članak

Bila sam u sobi 206 u 4. paviljonu. To je soba pored kuhinje. Vidjela sam crni dim. Mislila sam da netko radi roštilj i zatvorila prozor, a kad sam vidjela vatru zvala sam vatrogasce, izletjela sam iz sobe i lupala sam ostalima po vratima da izađu. Dečki su se skupili kraj mene, razbili su taj aparat za gašenje, skočili su i oni, počeli su gasiti. U međuvremenu su došli vatrogasci, sve su evakuirali iz soba iz doma i izašli smo van. Vidjela sam kako stakla pucaju u kuhinji i kako je vatra ušla u sobe i u kuhinje, prepričala nam je studentica Romana Topić (20) koja je prva primijetila požar u studentskom domu Cvjetno naselje u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kaže da je otprilike osmero ljudi bilo na katu kad je buknula vatra i da nisu znali gdje bi krenuli. Romanina soba je izgorjela, kao i još nekoliko okolnih. Romana sobu dijeli s cimericom koja je ovdje u sklopu Erasmusa, ali u trenutku požara nije bila u sobi. 

- Uopće ne znam gdje je - kazala je Romana. 

Podsjetimo, oko 15 sati u 4. paviljonu studentskog doma izbio je požar u kojem je ozlijeđeno troje ljudi. Jedan čovjek se nagutao dima, drugi ima porezotine od otvaranja kutije s vatrogasnim aparatom, a stradala je i starija žena koja je gledala požar, a vatrogasci su je udarili kamionom kad su išli unazad.

Na intervenciju  je  izašlo 11 vatrogasaca sa tri vozila iz Vatrogasne postaje Novi  Zagreb,  14  vatrogasaca  sa  5  vozila iz Vatrogasne postaje Centar, službenici  Policijske  uprave zagrebačke, Gradske plinare Zagreb, Hrvatske elektroprivrede  i Ureda  za upravljanje u hitnim situacijama. Vatra je ugašena, a uzrok požara znat će se nakon očevida. 


 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • OrcaPerestrojka 22.02.2017.

    Ovo me podsjeća na nizinski Pakleni toranj. Loši materijali. Dobro je i prošlo. Vidi se da se dala prednost negorivim materijalima.

  • OrcaPerestrojka 22.02.2017.

    Mislila je da dečki roštiljaju?

  • OrcaPerestrojka 22.02.2017.

    Mislila je da dečki roštiljaju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare