To je to što me zanima!

Studenticama ukidaju kaznu, a disciplinsko vijeće smijenjuju?

Fakultetsko vijeće će vjerojatno poništiti odluku stegovnog povjerenstva na čelu sa Ksenijom Dumičić. I ne samo to - slijedi transformacija stegovnog povjerenstva
Vidi originalni članak

Dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Lajoš Žager primio je u četvrtak tri studentice kažnjene zbog kritika na rad referade. Rekao je kako će nastojati učiniti sve da ih zaštiti, te da će u utorak na Fakultetskom vijeću predložiti da im se izađe u susret

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, gotovo je sigurno da će Fakultetsko vijeće poništiti odluku stegovnog povjerenstva na čelu sa Ksenijom Dumičić. I ne samo to - slijedi transformacija stegovnog povjerenstva i izrada novog Pravilnika o stegovnom postupku za studente. 

Podsjetimo, studentice su zaradile opomenu pred isključenje i zabranu polaganja svih ispita od 6 do 12 mjeseci, zbog kritika referade na Facebooku.

srednja.hr
Idi na 24sata

Komentari 62

  • abdc49 12.12.2014.

    Ovim putem želim i ja iznijeti svoje mišljenje o cijelom slučaju "afere referada". Studentice su u potpunosti iznijele istinu o problemu rada studentske referede što i sam iz vlastitog iskustva mogu potvrditi. Izrazito bahati i gledaju vas s visoka sa pogledom ispod obrva, dočekaju studente da vas je često puta i strah postaviti pitanje. Smatram da trebaju imati na umu da su upravo studenti ti zbog kojih oni danas u ovim teškim vremenima i izrazito lošoj gospodarskoj situaciji imaju posao i da im upravo studenti donose plaću. Ovakva drastična i drakonska kazna koja je izazvala neviđeni medijski interes i zanimanje cijele hrvatske javnosti bila je uistinu nepotrebna jer je ovim putem još jednom narušena reputacija EFZG-a. Smatram da je dotični voditelj referade koji je pokrenuo cijeli ovaj slučaj glavni krivac za sve, za još jedno negativno "pozicioniranje" fakulteta u javnosti i zbog čega se medijska prašina o EFZG-u diže u nebesa i da bi se upravo njemu trebala odrediti suspendija na zabranu 12 mjeseci rada u studentskoj referadi zbog neutemeljenih optužbi te uznemiravanja studentica i cijele hrvatske javnosti. Vjerojatno je mislio da će studentice samo mirno prihvatiti kaznu i da neće nastat skandal ovolikih razmjera. Vjerujem, da je znao, što će se dogoditi, da nebi niti pokretao postupak protiv studentica! Trebalo bi provest istrazivanje mišljenja studenata o kvaliteti rada studentske referade i prema dobivenim rezultatima utvditi u kome je problem!

  • U_boat 12.12.2014.

    Neki sudionici ove priče su u radno vrijeme na facebook-u!? Koga ovdje treba kazniti? Po meni Micu Trofrtaljku ... neznam kako se zove ona iz referade ... ili studentice!? Kad bi im uzeli računala i vidjeli šta rade na poslu sve bi bilo jasno..

  • user_40008 12.12.2014.

    Ukoliko ovo donese modernizaciju rada referade biti će zahvalne sve generacije koje dolaze na taj fakultet. Neka se povjerenstvo dogovori samo s sobom bez da maltretira studentice. Ovo mi sliči na kokošinjac na relaciji referada - povjerenstvo , tipa : " sada ću ja njima pokazati koga se tu sluša " . E bogme jesu sitni ljudi !

Komentiraj...
Vidi sve komentare