To je to što me zanima!

Skrivila smrt vozača: 4 godine zatvora i 7 godina bez vozačke

Begić u srijedu nije došla na izricanje presude. Nepravomoćno je Begić osuđena na četiri godine zatvora i dobila je sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozila na 7 godina...
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Puli u tijeku je suđenje bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić (37) koja je optužena za izazivanje prometne nesreće prošle godine na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo Igor Soldatić (41). 

Begić u srijedu nije došla na izricanje presude.

Nepravomoćno je Begić osuđena na četiri godine zatvora i dobila je sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja vozila na 7 godina.

- Pripremila se da će biti osuđena na zatvorsku kaznu, ona je u granicama previđenim zakonom. Nezadovoljne strane mogu podnijeti žalbu - rekao je njezin odvjetnik Milenko Škrlec. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje zašto nije došla na izricanje presude, Škrlec je istaknuo da joj je u utorak bilo iscrpljujuće pa je iskoristila pravo da ne dođe. 

Podsjetimo, tijekom suđenja u utorak je rekla da joj je žao. Ispričavala se i plakala. U dvorani je bilo više članova obitelji preminulog Soldatića, a uz Begić je bio prijatelj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Slovenije.

DETALJI SA SUĐENJA U PULI Pijana skrivila smrt čovjeka pa krvava sjela iza: 'Nisam vozila'

Tereti je se da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • MateoH 24.10.2019.

    Ako je maksimalna propisana kazna za ovakvo djelo 12 godina, ona je trebala dobiti najmanje 10.

  • trulesk5 24.10.2019.

    Znaci da je bila TREZNA dobila bi 1 god.uvijetno sramota

  • zoom1310 24.10.2019.

    Hrvatski Kazneni Zakon kao da je pisan da ljude potiče na kriminal, ubojstva, anarhiju... Postajemo sve sličniji Sodomi i Gomori

Komentiraj...
Vidi sve komentare