To je to što me zanima!

Suđenje: Marija Šola u obrani odbacila sve optužbe USKOK-a

Šola je rekla da je bila u šoku kada su je uhitili jer je bila poznata kao ugledna poduzetnica koja je radila u ukupno 16 banaka, a odluke u Karlovačkoj banci, kako kaže, nije mogla donositi sama
Vidi originalni članak

Marija Šola, glavna optuženica za nezakonito plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke, u svojoj je obrani u utorak ponovno odbacila sve Uskokove optužbe navodeći da se kroz cijelu optužnicu provlače neistinite tvrdnje te da je tužiteljstvo izostavilo sve dokaze koji njoj i njenim suoptuženicima idu u prilog.

Iako su na suđenju u utorak trebali biti ispitani prvi svjedoci Marija Šola neočekivano je najavila iznošenje svoje obrane na koju ju je, kako je kazala, potaknuo uvodni govor tužiteljstva u kojem je "iz konteksta izvučena" rečenica njena sina: "Što će ti novac kada imaš banku". Šola je kazala da je riječ o korespondenciji poslovnih partnera koja, kako tvrdi, znači da je "za investicijski posao uvijek potrebno imati podršku banke, a ne gotov novac".

Kazala je i da je bila u šoku kada su je uhitili jer je bila poznata kao ugledna poduzetnica koja je radila u ukupno 16 banaka, a odluke u Karlovačkoj banci, kako kaže, nije mogla donositi sama.

Sve su se odluke, ispričala je, donosile na sjednicama uprave bake, a zapisnike su potpisivali svi članovi. Sve odluke bile su kolektivne, a nije točno da je bilo formalnih i neformalnih sjednica, kazala je Šola. Dodala je i da nije sama čitala i pisala svoju elektronsku poštu. Za nju bi to radile tajnice koje bi joj 'isprintale' e-mailove, a ona bi, kako je kazala, na papiru dopisivala odgovore koje su tajnice potom prepisivale i slale.

U petak, 21. travnja na ovom bi suđenju trebalo biti ispitano prvih dvoje od ukupno 140 svjedoka čijim iskazima tužiteljstvo planira dokazati navode iz optužnice potvrđene u travnju prošle godine.

Uskokova tužiteljica Danijela Raspović Tomac ustvrdila je na početku suđenja da je prvooptužena Marija Šola, od svibnja 2007. do ožujka 2013. povezala svoje sinove Sandija, Petra i Tomislava "u namjeri da sebi i drugima pribave veliku imovinsku dobit". Pritom su, dodala je, sredstva banke koristili za financiranje svojih osobnih projekata.

Uz poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi, bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • svanuće 18.04.2017.

    Ugledna poduzetnica ,kud god je prošla za sobom pustoš ostavila UGLEDNA ,poduzetnica koja je elektronički nepismena ugledna SANACIJSKA UPRAVITELJICA,radila u šesnaest banaka ,ma sve skupa zastrašujuće.

  • digelante 18.04.2017.

    Obitelj Šarić-Šola, to su dvije proklete obitelji, njihova djeca: ivona, ana, mateo, marieta, aneta, sandi, petar, i ostali specijalci, to neznaš koji je nesposobniji, a sve tobože stručnjaci. Petar Šola je glavni kriminalac, dečko se razumije u prevare u poslovanju, zbog njega je propao europatrade, mali je falsificirao potpise, muljao, krao robu, ima toga mnogo. A sad gadura veli da nije kriva, diskoteka h2o je sagrađena na zemljištu koje je kupljeno po vrlo maloj cijeni, doktor paladino, bandić, marija šola, marijan šarić, sve je to jedna velika mafija kojoj nitko ne može stati na kraj. Marijan Šarić je i obolio od multiskleroze jer mu nikad nije bilo dosta para, pare su ga i došle zdravlja, a od djece nema koristi, sve kreteni do kretena, nitko nezna raditi ništa. Bog je pravedan

  • purgerica prva 18.04.2017.

    Prevarantica! Laže! Ona i brat Šarić, (Europatrade) uništili tolike tvrtke. Nakon nje je NAMA skoro nestala. Al to vam je hrvatska kaljuža od pravosuđa, a ima i odvjetnika, ah, Mate Matić!

Komentiraj...
Vidi sve komentare