To je to što me zanima!

Tužitelj: Zapovjednik Slavica nije na vrijeme pozvao pomoć

Tužitelj Ivić je da je Slavica na vrijeme bio izvješten o situaciji na Kornatu, ali da nije na vrijeme obavijestio policiju ni centar 112 te je tako zakasnio s operacijom spašavanja vatrogasaca
Vidi originalni članak

Na zadarskom Županijskom sud počelo je iznošenje završnih riječi na suđenju Draženu Slavici, županijskom zapovjedniku JVP-a Šibenik, optuženom za kornatsku tragediju, u kojoj je krajem kolovoza 2007. na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca.
JOŠ NISU ODLUČILI Ispitali čak 150 svjedoka i još nema krivca za njihovu smrt...

Tužitelj Zvonko Ivić završnu riječ iznosio je dva i pol sata, nakon čega se požalio da mu je dano premalo vremena. Prošli put govorio je sedam sati. Rekao je da je Slavica na vrijeme bio izviješten o situaciji na Kornatu, ali da nije na vrijeme obavijestio policiju ni centar 112 te je tako zakasnio s operacijom spašavanja vatrogasaca.

POGLEDAJTE VIDEO

Također, tvrdi da je Slavica kriv za slanje maloljetnika i ročnika na Kornat te da je to u postupku i dokazano. Završne riječi trebaju iznijeti branitelj Dražena Slavice, odvjetnik Čedo Prodanović, te odvjetnici obitelji poginulih vatrogasaca.

SLAVICA IZNIO OBRANU: 'Poziv u pomoć čuli su svi na obali, nisam mogao zatajiti...'

Presuda bi trebala biti izrečena do kraja svibnja, kad će sudac Boris Radman biti oslobođen sudačke dužnosti.

Dražen Slavica je, podsjećamo, jedini optužen za stradavanje 13 vatrogasaca, među kojima je, s teškim ozljedama, preživio jedino Frane Lučić iz Tisnog na otoku Murteru.

JEDINI PREŽIVJELI Prvi put nakon tragedije: Frane Lučić stigao je na otok Kornat

U rujnu 2013. na zadarskom Županijskom sudu nepravomoćno je oslobođen odgovornosti za stradanje vatrogasaca u jednoj od najvećih mirnodopskih nesreća koja je pogodila Hrvatsku. No Vrhovni sud je u travnju 2016. zbog formalnog propusta ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 25.04.2018.

    Samo pogledati ovu sliku sa križevima. Iz kojeg to materijala na slici može nastati eruptivni požar koji je pobio tolike ljude !?!? To niti dijete malo nemože progutati. Sramota.

  • alcapone123 25.04.2018.

    Ali ga silujete da ga optužite.....a krivac netko drugi,ma bravo!

  • tuti fruti 13 25.04.2018.

    Slavica nije kriv sve okolo se ispitiva vozača helikoptera nema nigdje i pitanje je dali je smio voziti helikopter.

Komentiraj...
Vidi sve komentare