To je to što me zanima!

Sud ga izbacio iz stana jer puši: "Ugrožavao je susjede"

Njemačka: Friedhelm Adolfs kaže kako on puši godinama te to dosad nije nikome smetalo. Misli da ga stanodavci žele iseliti kako bi u stan mogli useliti ured
Vidi originalni članak

Friedhelm Adolfs mora se iseliti jer dim od cigareta iz njegovog stana smeta susjedima. To je odlučio sud u njemačkom Düsseldorfu, piše u srijedu Bild. Presuda je nepravomoćna.  

Adolfs kao podstanar u stanu živi 40 godina i u zgradi je 35 godina radio kao domar. Godinama puši, a pušila je i njegova pokojna supruga. Ostali stanari zgrade su se žalili da dim iz njegovog stana izlazi na hodnik te da ugrožava njihovo zdravlje. Sud je prihvatio taj argument. Adolfs tvrdi kako su prozori njegovog stana stalno bili otvoreni na kip te da nije on kriv što vrata njegovog stana ne "dihtaju" dobro. Također kaže kako on puši godinama te to dosad nije nikome smetalo.

- Navodno me stanodavci žele izbaciti jer se žalio susjed s petog kata. Pa do njega dim ne može ni doći - rekao je Adolfs. Kaže kako ga iz stana žele izbaciti jer bi se u taj stan trebao useliti ured. Najavio je da će se žaliti te da će ići, ako treba i do Saveznog vrhovnog suda. Njegova odvjetnica Nina Plein smatra kako bi ova presuda mogla imati velikog utjecaja na prava pušača, piše Bild.    

Idi na 24sata

Komentari 45

  • nije_na-meni_da-sudim_ali 04.08.2013.

    meni tu nekaj smrdi a nisu cigarete...

  • EvEvil 02.08.2013.

    ako zgrada nije definirana kao nepušačka, trebali bi popušiti tu tužbu. po meni, taj kojemu smeta bi se trebao iseliti. po čemu on ima veća prava od friedhelma?!

  • mama2misa 02.08.2013.

    Čovjeće pa ovo više nije normalno još malo pa će se neka udruga formirati koja kontrolira koliko zraka udišeš i da li ga udišeš na pravilan način.I šta nama sirotinji preostaje...Cijene cigareta idu u nebo a alkohol samo da i ne pojeftini.Ja još nikoga nisam istukla i izmaltretirala zato što sam se prepušila cigareta a i pušenjem štetim samo sebi..Već imamo kojekakve zabrane u vezi pušenja a vidim da će uskoro i giljotinje proraditi jer to je največi grijeh.Zato moj susjed ne puši ali si za 10kn kupi litru vina u dučanu pa poslje oplete po svojoj ženici koja je ni kriva ni dužna..Ali bitno je da se nas pušače osudi na doživotan zatvor maltene jer zapalimo.Čudan smo mi narod jer ako europa prdne zašto ne bi i mi još jače...

Komentiraj...
Vidi sve komentare