To je to što me zanima!

Sud je Zlatka Lisicu oslobodio optužbi za pokušaj iznude

Zlatka Lisicu su teretili za dvostruki pokušaj iznude oko 10.000 eura. Sudac svoju odluku nije objasnio. Lisica slučaj nije komentirao već je zaželio sretan Božić
Vidi originalni članak

Općinski sud u Zadru oslobodio je u utorak optužbe Zlatka Lisicu. Njega su teretili za dvostruki pokušaj iznude desetak tisuća eura. Sudac Ivica Marinović presudu nije obrazlagao te je ona ostala tajnom, baš kao što je bio i cijeli sudski proces - zatvoren za javnost.

- Sve što mogu reći je sretan Božić i Nova godina - kazao je Lisica i otišao u pritvor po stvari. Lisica je bio optužen da je na ime nepostojećeg, već vraćenog duga, u kolovozu u više navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovu ocu (61). Policija je protiv njega podnijela i optužni prijedlog zbog nedozvoljenog držanja oružja jer su mu u pretresu automobila pronašli pištolj za koji nije imao dozvolu. Javnosti je poznat otkad je prije deset godina s tadašnjom djevojkom, a kasnije suprugom Meri, i suradnicima u „filmskoj pljački“ ukrao dva i pol milijuna kuna iz dostavnog vozila Dalmatinske banke u centru Zadra.

Zbog „slučaja Lisica“ podignuta je optužnica i protiv Rena Sinovčića (50). Njega je policija privela zbog sumnje da je prijetnjama i obećavanjem darova pokušao navesti svjedoke na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi protiv Lisice. Sudac Vladimir Mikolčević tada je ocijenio kako nema opasnosti od ponavljanja djela te Sinovčiću nije odredio pritvor. 

Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović nekoliko dana kasnije suspendirao je u v.d. općinskog državnog odvjetnika u Zadru Trpimira Kučinu zbog informacija koje su iz njegova ureda procurile u medije. Zadarski list tada je naime objavio fotografije tajnog praćenja Rena Sinovčića. DORH  je u petak ujutro u Zagrebu odlučio da je Kučina, kriv za odavanje krunskog dokaza u sudskom postupku. Odredio mu je stegovnu mjera od tri godine zastoja u promaknuću. Kučina ostaje zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zadru najmanje iduće tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ultraljubicasta torta 22.12.2010.

    ZADAR je čudo. Kalmeta, Rene, Lisica, sve cvijet do cvijeta. Tužilaštvo u žalbi treba da pokrene proces i protiv sudije koji je oslobodio ovog ......"inženjera".

  • zenga 91 21.12.2010.

    Sve biser do bisera. A reno se pokazao kakav je na onoj nogometnoj skupštini.Sve lopov do lopova. Fuj

  • legalist 21.12.2010.

    Toliko o našem pravosuđu.. Ovaj ima djela više nego ivo andrić, radi iznude , nađu mu pištolj i sudac ga oslobodi bez obrazloženja......

Komentiraj...
Vidi sve komentare