Obavijesti

News

Komentari 6

Sud je Zlatka Lisicu oslobodio optužbi za pokušaj iznude

Sud je Zlatka Lisicu oslobodio optužbi za pokušaj iznude
1

Zlatka Lisicu su teretili za dvostruki pokušaj iznude oko 10.000 eura. Sudac svoju odluku nije objasnio. Lisica slučaj nije komentirao već je zaželio sretan Božić

VIDEO

Općinski sud u Zadru oslobodio je u utorak optužbe Zlatka Lisicu. Njega su teretili za dvostruki pokušaj iznude desetak tisuća eura. Sudac Ivica Marinović presudu nije obrazlagao te je ona ostala tajnom, baš kao što je bio i cijeli sudski proces - zatvoren za javnost.

- Sve što mogu reći je sretan Božić i Nova godina - kazao je Lisica i otišao u pritvor po stvari. Lisica je bio optužen da je na ime nepostojećeg, već vraćenog duga, u kolovozu u više navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovu ocu (61). Policija je protiv njega podnijela i optužni prijedlog zbog nedozvoljenog držanja oružja jer su mu u pretresu automobila pronašli pištolj za koji nije imao dozvolu. Javnosti je poznat otkad je prije deset godina s tadašnjom djevojkom, a kasnije suprugom Meri, i suradnicima u „filmskoj pljački“ ukrao dva i pol milijuna kuna iz dostavnog vozila Dalmatinske banke u centru Zadra.

Zbog „slučaja Lisica“ podignuta je optužnica i protiv Rena Sinovčića (50). Njega je policija privela zbog sumnje da je prijetnjama i obećavanjem darova pokušao navesti svjedoke na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi protiv Lisice. Sudac Vladimir Mikolčević tada je ocijenio kako nema opasnosti od ponavljanja djela te Sinovčiću nije odredio pritvor. 

Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović nekoliko dana kasnije suspendirao je u v.d. općinskog državnog odvjetnika u Zadru Trpimira Kučinu zbog informacija koje su iz njegova ureda procurile u medije. Zadarski list tada je naime objavio fotografije tajnog praćenja Rena Sinovčića. DORH  je u petak ujutro u Zagrebu odlučio da je Kučina, kriv za odavanje krunskog dokaza u sudskom postupku. Odredio mu je stegovnu mjera od tri godine zastoja u promaknuću. Kučina ostaje zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zadru najmanje iduće tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela