To je to što me zanima!

Slučaj Core media: Tužiteljstvo mora preoblikovati optužnicu

Nakon što je optuženi Mario Cikač priznao sudjelovanje u izvlačenju novca iz Core medije sutkinja je u odnosu na njega razdvojila postupak. Novo ročište je u siječnju
Vidi originalni članak

Zagrebački Županijski sud trebao je u utorak opet raspravljati o osnovanosti optužnice kojom se za izvlačenje novca iz tvrtki Core media i Media spot terete Vladimir Šelebaj, njegova bivša supruga Dijana Čuljak te četvero suradnika. 

Nakon što je optuženi Mario Cikač priznao sudjelovanje u izvlačenju novca iz Core medije preko fiktivnih računa sutkinja Županijskog suda Jasna Smiljanić u odnosu na njega razdvojila postupak iz predmeta protiv bivših supružnika Vladimira Šelebaja Selliera i Dijane Čuljak.

- Zbog toga tužiteljstvo treba preoblikovati činjenični opis optužnice i zbog toga je zakazano novo ročište za 23. siječnja - rekao Anto Nobilo, branitelj Dijane Čuljak. Šelebaj niti danas nije bio na Optužnom vijeću. Dao je pisanu izjavu pa se nije morao pojaviti na ročištu. 

Ilegalna zarada od oko 24 milijuna kuna

Državno odvjetništvo tvrdi da su u izvlačenju novca preko fiktivnih računa sudjelovali Vlado Bućan, Igor Šumaković, Marijo Cikač i Tonček Mandić. Posljednje zakazano ročište optužnog vijeća odgođeno je 5. prosinca jer se Šelebaj nije pojavio na sudu.

Prema optužnici bivši supružnici su 2004. s još jednim suradnikom zaključili ugovor o tajnom društvu kako bi prikrili njegovu stvarnu vlasničku strukturu pri čemu su međusobno dijelili dobit. Tužiteljstvo je predložilo da se od četvero optuženih oduzme ilegalna zarada od oko 24 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • liliana 18.12.2013.

    U Hrvatskoj se nitko nije obogatio na legalan način,ali baš nitko.

  • MI-MA 17.12.2013.

    kako će tek proći Nino Pavić ????????????

  • Yassa 17.12.2013.

    vidi ove džepare, kako su muzli lovu , u zatvor i ništa više

Komentiraj...
Vidi sve komentare