To je to što me zanima!

Sud odbacio Linićevu tužbu: U članku mu nisu vrijeđali ugled

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši ministar Slavko Linić nakladnika portala Index.hr tužio je 2013. Sutkinja je tužbeni zahtjev odbacila s obrazloženjem da je Index objavio točnu informaciju
Vidi originalni članak

Sutkinja Općinskog suda u Rijeci u cijelosti je odbacila tužbu bivšeg ministra financija i saborskog zastupnika Slavka Linića koji je od nakladnika Index promocije tražio 50.000 kuna odštete zbog članka koji je, tvrdi, okaljao njegovu čast i ugled.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sutkinja Ana Pirc obrazložila je da je nakladnik postupio u dobroj vjeri i prenio točnu informaciju te da u članku nije bilo vrijednosnog suda, komentara ili mišljenja o tužitelju. Slavku Liniću je odredila da plati sudske troškove u iznosu od 9.800 kuna.

Suđenje u kojemu je Linić tužio izdavača internetskog portala Index.hr počelo je 14. srpnja prošle godine. Linić je Index tužio u prosincu 2013. zbog članka od 22. studenog naslova 'Policija u Rijeci uklonila transparent: Don Linić i njegovi poslušni egzekutori' prenijevši tekst novinske agencije.

Trasparent su tog dana na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u Rijeci izvijesili članovi riječkog Pokreta otpora - Riječani protiv korupcije. Na izricanju presude bili su i članovi Živog zida.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Jo pantagan 30.01.2015.

    Taj covjek samo srlja iz gluposti u glupost.Maknite ga vec jednom iz nasih zivota.Covjek je zlocesti narcis a to je jako losa kombinacija.

  • Lina39 30.01.2015.

    Izgubio spor,pa šta onda? Baš me briga!! Ko da bi njega bilo briga da sam ja bila na sudu i izgubila!

  • Šarlota 30.01.2015.

    Nema tog nakladnika, portala, novinara ili suca koji ičim može okaljati njegovu čast i ugled. Sve on javno i transparentno pokaže - osim računa (deviznih i kunskih), na zakonu osnovanih i utemeljenih poslova, a njega - nigdje. Samo toča ruke u pekmezu. :(I

Komentiraj...
Vidi sve komentare