Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud odbacio Linićevu tužbu: U članku mu nisu vrijeđali ugled

Bivši ministar Slavko Linić nakladnika portala Index.hr tužio je 2013. Sutkinja je tužbeni zahtjev odbacila s obrazloženjem da je Index objavio točnu informaciju

Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
18 komentara

Sutkinja Općinskog suda u Rijeci u cijelosti je odbacila tužbu bivšeg ministra financija i saborskog zastupnika Slavka Linića koji je od nakladnika Index promocije tražio 50.000 kuna odštete zbog članka koji je, tvrdi, okaljao njegovu čast i ugled.

Sutkinja Ana Pirc obrazložila je da je nakladnik postupio u dobroj vjeri i prenio točnu informaciju te da u članku nije bilo vrijednosnog suda, komentara ili mišljenja o tužitelju. Slavku Liniću je odredila da plati sudske troškove u iznosu od 9.800 kuna.

Suđenje u kojemu je Linić tužio izdavača internetskog portala Index.hr počelo je 14. srpnja prošle godine. Linić je Index tužio u prosincu 2013. zbog članka od 22. studenog naslova 'Policija u Rijeci uklonila transparent: Don Linić i njegovi poslušni egzekutori' prenijevši tekst novinske agencije.

Trasparent su tog dana na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u Rijeci izvijesili članovi riječkog Pokreta otpora - Riječani protiv korupcije. Na izricanju presude bili su i članovi Živog zida.

Možda vas zanima i ovo:
Message