To je to što me zanima!

Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu

USKOK se, naime, žalio na odluku suda koji je prihvatio jamstvo da poduzetnici iz BiH neće pobjeći, a kad se to riješi suda istrage mora odlučiti i ostaje li za njih pritvor i kako ne bi mogli utjecati na svjedoke
Vidi originalni članak

USKOK se u srijedu složio s prijedlogom obrane Milenka Bašića i Draga Stipića, koji su se sucu istrage javili videovezom iz zatvora u Remetincu, da im se ukine pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke nakon što su ispitani svi svjedoci u aferi ''Vjetroelektrane'', a sud je prihvatio  i 19,5 milijuna kuna jamčevine koju su njih dvojica ponudila u nekretninama i gotovini

Vlasnik tvrtke C.E.M.P.  Milenko Bašić je  ponudio šest milijuna kuna i nekretninu vrijednu pet milijuna kuna, a direktor u njegovoj tvrtki Dragan Stipić također šest milijuna kuna u gotovini i nekretninu vrijednu 2,5 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Odluka prvo mora postati pravomoćna, Naime, USKOK je najavio žalbu na ovu odluku suda- kazala je odvjetnica Laura Valković koja brani Dragana Stipića. O tome će odlučivati, rekla je Bašićeva odvjetnica Jadranka Sloković, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. Tek kada odluka postane pravomoćna, sudac istrage će odlučivati o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bašić i Stipić su u ponedjeljak pred Uskokovim istražiteljima negirali nezakonitosti u aferi ''Vjetroelektrane'', no još uvijek nije poznato na koji su način njih dvojica ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

AFERA VJETROELEKTRANE Bašić i Stipić nude pozamašne jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića

Bašićeva braniteljica Jadranka Sloković kazala je u ponedjeljak da je njezin branjenik pred Uskokovim istražiteljima govorio o ''državnoj administraciji koja je ozbiljno priječila projekt vjetroelektrana'' zbog čega je namjeravao o svemu obavijestiti tužiteljstvo, premijera i vladu.

- Ukoliko dođe do optužnice, obrana će sve te ljude morati pozvati kao svjedoke - zaključila je Sloković.Podsjećamo, USKOK sumnja da je bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i gradonačelnica Knina Josipa Rimac intervenirala za Bašića i Stipića koji su joj navodno nudili 45.000 eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene.

U MOSTARU Nudili mito Rimac: Uhitili Bašića i Stipića iz afere Vjetroelektrane

Bašić i Stipić su sada jedini pritvoreni osumnjičenici u ovom slučaju. Rimac je iz Remetinca puštena je krajem rujna 2020., a prije nje su na slobodu izašli HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić te kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija.

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 17.02.2021.

    od kud im te pare .. koja je ovo vlast

  • gvagec 17.02.2021.

    19,5 miljuna vam Bogova ****m. Za što sam je radio 40 godina. Sve plače da mi vrate i no malo sirotinje kaj sam kupi nebi skucao ni za onih 2,5. Mako Isusova pa kaj je ovo. Dali ovo od onih na vasti čita, dali vide te cifre. Koji sam ja papak. Gadim se sam sebi kaj nisam mrkal kada sam mogel. Budaloooooooooo ....

  • marius0511 17.02.2021.

    Dali je pomogao kum milanovic milenku basicu oko jamcevine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare