Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 28

Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu

Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna  jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu

USKOK se, naime, žalio na odluku suda koji je prihvatio jamstvo da poduzetnici iz BiH neće pobjeći, a kad se to riješi suda istrage mora odlučiti i ostaje li za njih pritvor i kako ne bi mogli utjecati na svjedoke

VIDEO

USKOK se u srijedu složio s prijedlogom obrane Milenka Bašića i Draga Stipića, koji su se sucu istrage javili videovezom iz zatvora u Remetincu, da im se ukine pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke nakon što su ispitani svi svjedoci u aferi ''Vjetroelektrane'', a sud je prihvatio  i 19,5 milijuna kuna jamčevine koju su njih dvojica ponudila u nekretninama i gotovini

Vlasnik tvrtke C.E.M.P.  Milenko Bašić je  ponudio šest milijuna kuna i nekretninu vrijednu pet milijuna kuna, a direktor u njegovoj tvrtki Dragan Stipić također šest milijuna kuna u gotovini i nekretninu vrijednu 2,5 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Jamčevina 02:04

- Odluka prvo mora postati pravomoćna, Naime, USKOK je najavio žalbu na ovu odluku suda- kazala je odvjetnica Laura Valković koja brani Dragana Stipića. O tome će odlučivati, rekla je Bašićeva odvjetnica Jadranka Sloković, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. Tek kada odluka postane pravomoćna, sudac istrage će odlučivati o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bašić i Stipić su u ponedjeljak pred Uskokovim istražiteljima negirali nezakonitosti u aferi ''Vjetroelektrane'', no još uvijek nije poznato na koji su način njih dvojica ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

Bašić i Stipić nude pozamašne jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića
Bašić i Stipić nude pozamašne  jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića

Bašićeva braniteljica Jadranka Sloković kazala je u ponedjeljak da je njezin branjenik pred Uskokovim istražiteljima govorio o ''državnoj administraciji koja je ozbiljno priječila projekt vjetroelektrana'' zbog čega je namjeravao o svemu obavijestiti tužiteljstvo, premijera i vladu.

- Ukoliko dođe do optužnice, obrana će sve te ljude morati pozvati kao svjedoke - zaključila je Sloković.Podsjećamo, USKOK sumnja da je bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i gradonačelnica Knina Josipa Rimac intervenirala za Bašića i Stipića koji su joj navodno nudili 45.000 eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene.

Nudili mito Rimac: Uhitili Bašića i Stipića iz afere Vjetroelektrane
Nudili mito Rimac: Uhitili Bašića i Stipića iz afere Vjetroelektrane

Bašić i Stipić su sada jedini pritvoreni osumnjičenici u ovom slučaju. Rimac je iz Remetinca puštena je krajem rujna 2020., a prije nje su na slobodu izašli HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić te kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.