Obavijesti

News

Komentari 28

Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu

Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna  jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu

USKOK se, naime, žalio na odluku suda koji je prihvatio jamstvo da poduzetnici iz BiH neće pobjeći, a kad se to riješi suda istrage mora odlučiti i ostaje li za njih pritvor i kako ne bi mogli utjecati na svjedoke

VIDEO

USKOK se u srijedu složio s prijedlogom obrane Milenka Bašića i Draga Stipića, koji su se sucu istrage javili videovezom iz zatvora u Remetincu, da im se ukine pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke nakon što su ispitani svi svjedoci u aferi ''Vjetroelektrane'', a sud je prihvatio  i 19,5 milijuna kuna jamčevine koju su njih dvojica ponudila u nekretninama i gotovini

Vlasnik tvrtke C.E.M.P.  Milenko Bašić je  ponudio šest milijuna kuna i nekretninu vrijednu pet milijuna kuna, a direktor u njegovoj tvrtki Dragan Stipić također šest milijuna kuna u gotovini i nekretninu vrijednu 2,5 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Jamčevina 02:04

- Odluka prvo mora postati pravomoćna, Naime, USKOK je najavio žalbu na ovu odluku suda- kazala je odvjetnica Laura Valković koja brani Dragana Stipića. O tome će odlučivati, rekla je Bašićeva odvjetnica Jadranka Sloković, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. Tek kada odluka postane pravomoćna, sudac istrage će odlučivati o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bašić i Stipić su u ponedjeljak pred Uskokovim istražiteljima negirali nezakonitosti u aferi ''Vjetroelektrane'', no još uvijek nije poznato na koji su način njih dvojica ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

Bašić i Stipić nude pozamašne jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića
Bašić i Stipić nude pozamašne  jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića

Bašićeva braniteljica Jadranka Sloković kazala je u ponedjeljak da je njezin branjenik pred Uskokovim istražiteljima govorio o ''državnoj administraciji koja je ozbiljno priječila projekt vjetroelektrana'' zbog čega je namjeravao o svemu obavijestiti tužiteljstvo, premijera i vladu.

- Ukoliko dođe do optužnice, obrana će sve te ljude morati pozvati kao svjedoke - zaključila je Sloković.Podsjećamo, USKOK sumnja da je bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i gradonačelnica Knina Josipa Rimac intervenirala za Bašića i Stipića koji su joj navodno nudili 45.000 eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene.

Nudili mito Rimac: Uhitili Bašića i Stipića iz afere Vjetroelektrane
Nudili mito Rimac: Uhitili Bašića i Stipića iz afere Vjetroelektrane

Bašić i Stipić su sada jedini pritvoreni osumnjičenici u ovom slučaju. Rimac je iz Remetinca puštena je krajem rujna 2020., a prije nje su na slobodu izašli HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić te kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je