To je to što me zanima!

Sud u Bjelovaru "uselio" V. Gredelja u odvjetnički ured

Prošlog petka je vlasnik prostora od 150 četvornih metara, M. Golec u jutarnjim satima natiskao silikonski kit kako Gredelj i suradnici ne bi mogli ući u ured
Vidi originalni članak

Općinski sud u Bjelovaru donio je u utorak privremenu mjeru kojom je naloženo Marijanu Golecu da omogući Vladimiru Gredelju ulazak u odvjetnički ured u Lebovićevu šetalištu. Privremena mjera je stupila na snagu odmah nakon pirotehničkog pregleda, jer je Gredelj tražio da se pregledaju prostorije odvjetničkog ureda.

U tužbenom zahtjevu stoji kako je druga strana zaprijetila da će uništiti inventar ureda zbog eventualnog postavljanja prislušnih i video uređaja. Nakon što je istražen prostor Gredelj i njegovi suradnici su od srijede ponovo u uredu i ostaju do okončanja parničnog postupka koji se vodi zbog iseljenja. 

Podsjećamo da je prošlog petka vlasnik prostora od 150 četvornih metara, M. Golec u jutarnjim satima natiskao silikonski kit kako Gredelj i suradnici ne bi mogli ući u ured zbog duga za najamninu u iznosu od 140.000 kuna. Golec tvrdi da mu poznati bjelovarski odvjetnik duguje 14 mjeseci za najam koji je ugovoren u visini od 1300 eura. Gredelj nije osporavao dug, ali je osporavao visinu, jer kaže kako taj iznos nije točan. 

Nakon što je Golec „preuzeo“ nadzor nad prostorom Gredelj je angažirao zaštitare kako bi onemogućio vlasnika da kontrolira prostor. No, uz pomoć policije Golec je promijenio bravu, a Gredelj je podnio tužbu zbog nesmetanog korištenja poslovnog prostora. Gredelj kaže da ima financijskih problema zbog dugova svojih klijenata, te da je to najmodavcu pokušao objasniti. 

- Naravno da sam reagirao tužbom, jer je Hrvatska pravna država i stoga nasilništvo ne prolazi. Podnio sam kaznenu prijavu i protiv policajca koji je pomagao M. Golecu u incidentu kojim je narušen ugled odvjetničkog ureda i onemogućeno normalno funkcioniranje – kazao je Gredelj. Unatoč nekoliko telefonskih poziva nismo mogli stupiti u kontakt s najmodavcem kako bi čuli i drugu stranu. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • goldi 25.05.2013.

    Hvala vam na podršci svima samo da ispravim par neistina što se tiće medija: totalna laž od strane novinara koji navodi na nije uspio stupiti u kontakt s Marijanom nije nitko ni zvao da čuje drugu stranu priče koja glasi. gredelj traži da se prostor provijeri radi bombe pa slušaj me ti....... ja več 14 god živim iznad tog poslovnog prostora pa zar sam lud da sam sebi rušim kuču te kako bi ti postavili bilo što kad nitko nije ni kročio u ured si zaboravio da si stavio zaštitare isto kao i na teniske terene sirela . pozivam vas novinari da i taj slučaj ispitate ako imate m....a . JOŠ JEDNA INFORMACIJA ZA JAVNOST ČUDNO DA SU SUDCI KOJIMA JE DODJELJEN SLUČAJ DVA PUTA ODBIJALI PREUZETI SLUČAJ. e to je istina možda vas boli ali je istina. Hvala vam ljudi.

  • Golec 24.05.2013.

    Same laži ,klevete i ne istine izlaze iz usta poštovanog i uglednog gospodina Gredelja. Paranoja ga lovi pa želi inscenirati konflikte jer nema adekvatnog materijala za tužbe. Moj otac za razliku od vas je GOSPODIN. Sram vas bilo . Dobro je poznato da niste htjeli primiti ključ od ureda ni vi ni vaši zaštitari,a pošto niti jedan javni bilježnik u gradu nije htio preuzeti ključ da vam ga uruči po službenoj dužnosti ,od straha ,jer ne žele imati posla kako su izjavili :Citiram :Sa incidentnom osobom! Ključ smo predali na Bjelovarski Sud.

  • perobj 23.05.2013.

    Kad je vrana vrani iskopala oči ,sve je to jadno kod nas, neplatiš i još te nesmije gazda izbaciti, da naravno ako si big bosinaće nitko te ne j..e ni za što.

Komentiraj...
Vidi sve komentare