To je to što me zanima!

Sud: Zagorec nije nezakonito obnovio Šporerovu vikendicu

Nije dokazana bilo kakva protupravna korist na štetu MORH-a, jer se Šporerova vikendica nalazi na području oslobođenom u akciji Maslenica, a HV je objekt koristila više od godinu dana
Vidi originalni članak

Bivši general Vladimir Zagorec ponovno je nepravomoćno oslobođen optužbe da je protuzakonito sredstvima MORH-a obnovio vikendicu Antuna Šporera.

Prema optužnici iz 2001., bivši pomoćnik u MORH-u Vladimir Zagorec, načelnik uprave u MORH-u Matko Kakarigi te njegov pomoćnik Juraj Vojković terete se da su nezakonito sredstvima MORH-a za gotovo 1,1 milijuna kuna obnovili vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke skupštine Antuna Šporera u Novigradu.

Šporer je 1997. kao vijećnik tada oporbenoga HSS-a "digao ruku" za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Postupak protiv njega je izdvojen zbog njegove teške bolesti. 

- U ovom slučaju nije dokazana bilo kakva protupravna korist na štetu MORH-a, jer se Šporerova vikendica nalazi na području oslobođenom u akciji Maslenica, a Hrvatska vojska je objekt koristila više od godinu dana - rekao je sudac Županijskog suda u Zagrebu  Tomislav Juriša obrazlažući drugu oslobađajuću nepravomoćnu presudu. Prijašnju, iz 2011. godine je 2015. ukinuo Vrhovni sud.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • japanokinez 15.03.2017.

    Da ima pravde, ovaj lik na slici bi već 15 godina usitnjavao kamen na Golom Otoku i bio još onda primjer kako i što će druge snaći. Ne, oni ga oslobađaju, a on još arogantniji i doslovno me svrab hvata kad vidim da nema prugasto odijelo.

  • ljubica ljubičica_1 15.03.2017.

    U našoj državi samo su kriminalci nevini pred pravosuđem !

  • tko nije lud nije normalan 14.03.2017.

    U rvatskoj su izgleda svi lopovi i kriminalci na kraju žrtve,po našim sudovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare