To je to što me zanima!

Sudac Meron: ‘Nije bilo greške u oslobađajućim presudama...’

Kazao je da su pravna pitanja u vezi s predmetom Šešelj, uključujući privremeno puštanje na slobodu, u nadležnosti Žalbenog vijeća koje postupa u tom predmetu
Vidi originalni članak

Da je jedina uloga sudaca da osude, živjeli bismo u svijetu u kojem bi svatko optužen za zločin automatski bio kriv. Takav svijet nije ono što mislimo kad kažemo - pravda, kaže predsjednik Haškog tribunala Theodor Meron.

Za Dnevni avaz rekao je da privrženost sudaca osiguranju pozivanja na odgovornost ne znači da svako suđenje mora završiti osuđujućom presudom. Napomenuo je i da pravna pitanja u vezi s predmetom “Šešelj”, uključujući njegovo privremeno puštanje na slobodu, spadaju u nadležnost Žalbenog vijeća koje postupa u tom predmetu te da, kao predsjednik, nema i ne smije imati bilo kakvu ulogu u vezi s tim pitanjima.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • HE-MAN 21.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • HE-MAN 20.12.2014.

    Pogledajte tog lika?Pa lik ima 100 godina!Fuj.Sta vi stari znate o zivotu?Sve sto ste znali ste bacili u vjetar za svoju kravu i grunt!!

  • marijaterezija2 20.12.2014.

    Onaj tko je pratio suđenja znao je to u početku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare