To je to što me zanima!

Sudac odredio mjesec dana pritvora Mladenu Barišiću

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Moj klijent je prebrodio prvotni šok. Pribrao se i sada ćemo razmotriti činjenice, rekao je Madunić i dodao da će Barišić obranu iznijeti slijedeći tjedan
Vidi originalni članak

Bivšeg šefa Carine i rizničara HDZ-a, Mladena Barišića izveli su oko 13.30 sati pred suca istrage koji mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke odredio mjesec dana pritvora. Sudac je odbio USKOK-ov prijedlog da ga se u pritvor pošalje zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
- Moj klijent je prebrodio prvotni šok. Pribrao se i sada ćemo razmotriti sve činjenice - rekao je Barišićev odvjetnik Ante Madunić. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao je ranije kako je istraga u tijeku i da je USKOK zatražio određivanje istražnog zatvora. Nije želio otkriti je li točna informacija da su u pretresu Barišićeva stana pronašli više od dva i pol milijuna kuna, u raznim valutama dok je Madunić pak to oštro opovrgnuo. Bajić je međutim dodao kako je upoznat sa svim detaljima istrage no nije mogao odgovoriti ni na pitanje povezuje li se Barišića sa Ivom Sanaderom. Barišića terete za zloporabu položaja i ovlasti te za udruživanje i poticanje radi počinjenja kaznenog djela. USKOK posebno zanima poslovanje Fimi Medije sa HEP-om, HPB-om i Hrvatskim šumama. Barišić će svoju obranu iznijeti sljedećeg tjedna. U srijedu to nije učinio jer mu je pozlilo no u četvrtak se na sudu pojavio u dobrom stanju.
- Prema sadašnjemm stanju spisa trebat će ispitati 60 svjedoka - rekao je sudac Krešimir Devčić.

BIŠKUPIĆ: JA IMAM ČISTU SAVIJEST
I dok Mladen Barišić navodno za ministra Božu Biškupića smatra da bi mogao više reći što se događalo s novcem koji je on kao bivši rizničar HDZ-a donosio u stranačku blaganu, jer je na svim inozemnim putovanjima bio neizostavna pratnja premijera Sanadera, reagirao je i prozvani ministar.
- Nikakvih spoznaja o nikakvim računima nemam niti bilo što znam. To da sam putovao s bivšim predsjednikom Vlade ili kao ministar ili kao međunarodni tajnik stranke to je činjenica - izjavio je. Biškupić ne vjeruje da je Barišić prozvao upravo njega te to smatra nagađanjima.
- U to sam uvjeren zato što imam čistu savjest, jer se nisam bavio nikakvim novčanim poslovima ni oko stranke ni oko bilo čega drugoga - ustvrdio je Biškupić.

ŠUKER O BARIŠIĆU: PUSTITE INSTITUCIJE DA RADE SVOJ POSAO
Ministar financija Ivan Šuker na pitanja o Mladenu Barišiću te stanju u Vladi i HDZ-u nije bio voljan govoriti.
- Hoćete li pustiti institucije pravne države da rade svoj posao?! - upitao je Šuker.
Ni ostali ministri nisu bili raspoloženi za izjave, a trudili su se što brže proći pored novinara.

NOSIO SKUPA ODIJELA I VOLIO JE LUKSUZ

Posrnuli HDZ-ov rizničar volio je luksuz i život na visokoj nozi. Bio je čest gost elitnih zagrebačkih restorana, u Baltazaru je bio gotovo svaki dan. Mladen Barišić volio je dobru kapljicu, uglavnom talijanske butelje vinara Gaje Barbaresca koje, ovisno o godištu, stoje od 1000 do 3000 kuna.
S plaćom od 15.047 kuna nosio je otmjena odijela Brioni koja stoje oko 5000 eura, a obožavao je i skupocjene satove. U njegovoj kolekciji satova vrijednoj 200.000 eura su i tri Patek Phillipe sata.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Hnf67Zh 30.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • plavi_ 30.09.2010.

    on je i je lopov...al kako li se samo ovi odvjetnici trude ... zašto neizabere nikoga po službenoj dužnosti ako tvrdi da nije kriv

  • šligerdund 30.09.2010.

    Noćna mora od Malnara bi bolje vodila ovu državu.GOTOVI SMO SVI,NEMA POVRATKA NIKAD

Komentiraj...
Vidi sve komentare