To je to što me zanima!

Sudit će im se u Italiji: Talijani su u Puli sunarodnjaku ukrali preko milijun kuna

Nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja prve trojice osumnjičenika tijekom kojih su oni aktivno iznosili svoju obranu, Općinsko državno odvjetništvo nije predložilo istražni zatvor
Vidi originalni članak

Nakon što je 4. prosinca policija podnijela kaznenu prijavu protiv trojice talijanskih državljanina (1984., 1974. i 1981. godišta) zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, te protiv trojice sunarodnjaka (1978., 1982. i 1985. godišta) zbog pomaganja u istoj, Općinsko državno odvjetništvo u Puli je provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja protiv trojice koji su spomenuto i proveli u djelo.

Kako smo već izvješćivali, prva trojica došli su 2. prosinca u prostoriju jedne banke u Puli kako bi došli do novca od 31-godišnjeg oštećenog talijanskog državljana u iznosu od oko 190.000 eura. Nakon što je on novac predao 36-godišnjaku u nazočnosti 39-godišnjaka, 36-godišnjak je čitav iznos potom dao 46-godišnjaku koji se odvezao automobilom kojim je upravljao 38-godišnjak, a u kojem su bili i 35-godišnjak i 42-godišnjak te krenuli prema granici s Slovenijom. 

DETALJI PLJAČKE U PULI Ukrali mu preko milijun kuna: Čekali ga ispred banke, uzeli mu novac i krenuli prema granici

Nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja prve trojice osumnjičenika tijekom kojih su oni aktivno iznosili svoju obranu, Općinsko državno odvjetništvo nije predložilo istražni zatvor, već su pritvorskom nadzorniku dani nalozi za puštanje dotičnih na slobodu jer je ocijenjeno da nema zakonskih uvjeta za predlaganje istog.

Na isti su način oslobođeni i pomagači, a kazneni će progon protiv svih Talijana, sukladno odredbama međunarodnog ugovora o međunarodnoj pravnoj pomoći, ustupiti se Republici Italiji, s obzirom da su svi osumnjičenici i oštećeni državljani s prebivalištem u Republici Italiji. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • VladimirKuček 06.12.2020.

    A gdje završili oprani Euriči?

  • verna 06.12.2020.

    Čudno za Talijane,ovako ugojeni,rijetko se vide u Italiji, jer oni paze na svoj izgled...

  • verna 06.12.2020.

    A i tu banku treba preispitat dali se bavi neovlaštenim poslom ,pranja novca,sve je to u sprezi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare