To je to što me zanima!

Nije bio na ročištu: Dragan Paravinja se liječi u Zagrebu

Na današnjem ročištu saslušani su svjedoci koji su pronašli tijelo Antonije Bilić te liječnici koji su pregledali njezine ostatke. Paravinja se danas nije pojavio na sudu
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić iz lipnja 2011. godine. 

Paravinja nije prisustvovao današnjem ročištu, a kako sada stvari stoje, neće ni dolaziti do okončanja dokaznog postupka. Na slijedećem ročištu zakazanom za 24. veljače uspoređivat će se prometno-tehničko i telekomunikacijsko vještačenje s obdukcijskim vještačenjima. 

Tek nakon toga očekuje se Paravinjin povratak u sudnicu i iznošenje obrane. Optuženik se zbog stalnih pritužbi na zdravstveno stanje, odbijanja hrane i gutanja oštrih predmeta trenutno nalazi u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Otkad je uhićen Paravinja koristi sve moguće smicalice kako bi onemogućio ili usporio procesuiranje. Posljednji put je bio u sudnicu 29. siječnja, kada je ponovno zatražio izuzeće suda i sudskog vijeća koje mu sudi, ali je sutkinja Nives Nikolac odbila prigovor smatrajući da se radi o još jednom pokušaju zloupotrebe prava. Kad mu nije uspjelo, počeo se žaliti  na slabost, zbog čega je suđenje prekinuto i optuženik je odveden u obližnju bolnicu na liječnički pregled. Kako su liječnici utvrdili da simulira, vraćen je u sudnicu, gdje je počeo galamiti i izvoditi nered. Sutkinja ga je zbog grubog narušavanja reda u sudnici i vrijeđanja dostojanstva suda do daljnjeg izbacila iz sudnice, tako da je 30. siječnja rasprava održana bez njega. 

Saslušani svjedoci koji su našli Antoniju

U nastavku suđenja saslušana su tri svjedoka, Milan Rendulić i Veljko Dadasović koji su pronašli posmrtne ostatke nesretne djevojke uz cestu pokraj ugibališta za kamione u selu Fulaj u blizini Modruša te Vinko Prizmić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja. 

- Mislim da se tim vještačenjima može utvrditi samo ono što je i dosad u spisu utvrđeno prilikom glavne rasprave. Dopunit će se samo ono razdoblje koje je svojedobno ostalo neidentificirano s obzirom na vrijeme pronalaska posmrtnih ostataka - kazao je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić.

Upravo na području Modruša, naime, nadzorne su kamere zabilježile prolazak kamiona Dragana Paravinje, a zapis tahometra potvrdio je, također, kretanja vozila u blizini mjesta gdje su pronađeni djevojčini posmrtni ostatci. Značajan trag u potrazi za Antonijom Bilić bio je i signal njezina mobitela zabilježen u Modrušu, ali i telefonski poziv oca Dragana Paravinje koji je, po uspostavi veze, zabilježen na jednom repetitoru kod Modruša.

Suđenje zatvoreno za javnost

Zbog maloljetnosti žrtve ovo je suđenje zatvoreno za javnost i ne može se saznati što je točno Paravinja radio i govorio. Iz priopćenja glasnogovornika suda zna se tek da su na ročištu čitani dokazi, te da je naložena dopuna prometno-tehničkog i telekomunikacijskog vještačenja u svezi pronalaska posmrtnih ostataka Antonije Bilić. 

Iduće ročište najavljeno je za 24. veljače.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Majstor Bob 24.02.2015.

    a kaj se cudimo hrvatice i hrvati,pa u hrvatskoj samo hrvati koji nisu krali dobivaju visegodisnje zatvorske kazne

  • japanokinez 18.02.2015.

    Sad ce naši biseri razotkriti da je ubio pod nekim nepoznatim stresom i dobit ce 15 godina a trebalo bi ga osuditi na smrtnu kaznu i pogubiti javno.

  • Watcher0123 17.02.2015.

    ovo je stvarno smijesno.. sa ovim dokazima, mislim da mu nista nisu dokazali.. osim da je bila Antonija u kamionu.. a ostalo... ufffff ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare