Obavijesti

News

Komentari 60

Nije bio na ročištu: Dragan Paravinja se liječi u Zagrebu

Nije bio na ročištu: Dragan Paravinja se liječi u  Zagrebu
3

Na današnjem ročištu saslušani su svjedoci koji su pronašli tijelo Antonije Bilić te liječnici koji su pregledali njezine ostatke. Paravinja se danas nije pojavio na sudu

VIDEO

Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić iz lipnja 2011. godine. 

Paravinja nije prisustvovao današnjem ročištu, a kako sada stvari stoje, neće ni dolaziti do okončanja dokaznog postupka. Na slijedećem ročištu zakazanom za 24. veljače uspoređivat će se prometno-tehničko i telekomunikacijsko vještačenje s obdukcijskim vještačenjima. 

Tek nakon toga očekuje se Paravinjin povratak u sudnicu i iznošenje obrane. Optuženik se zbog stalnih pritužbi na zdravstveno stanje, odbijanja hrane i gutanja oštrih predmeta trenutno nalazi u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Otkad je uhićen Paravinja koristi sve moguće smicalice kako bi onemogućio ili usporio procesuiranje. Posljednji put je bio u sudnicu 29. siječnja, kada je ponovno zatražio izuzeće suda i sudskog vijeća koje mu sudi, ali je sutkinja Nives Nikolac odbila prigovor smatrajući da se radi o još jednom pokušaju zloupotrebe prava. Kad mu nije uspjelo, počeo se žaliti  na slabost, zbog čega je suđenje prekinuto i optuženik je odveden u obližnju bolnicu na liječnički pregled. Kako su liječnici utvrdili da simulira, vraćen je u sudnicu, gdje je počeo galamiti i izvoditi nered. Sutkinja ga je zbog grubog narušavanja reda u sudnici i vrijeđanja dostojanstva suda do daljnjeg izbacila iz sudnice, tako da je 30. siječnja rasprava održana bez njega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Saslušani svjedoci koji su našli Antoniju

U nastavku suđenja saslušana su tri svjedoka, Milan Rendulić i Veljko Dadasović koji su pronašli posmrtne ostatke nesretne djevojke uz cestu pokraj ugibališta za kamione u selu Fulaj u blizini Modruša te Vinko Prizmić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja. 

- Mislim da se tim vještačenjima može utvrditi samo ono što je i dosad u spisu utvrđeno prilikom glavne rasprave. Dopunit će se samo ono razdoblje koje je svojedobno ostalo neidentificirano s obzirom na vrijeme pronalaska posmrtnih ostataka - kazao je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić.

Upravo na području Modruša, naime, nadzorne su kamere zabilježile prolazak kamiona Dragana Paravinje, a zapis tahometra potvrdio je, također, kretanja vozila u blizini mjesta gdje su pronađeni djevojčini posmrtni ostatci. Značajan trag u potrazi za Antonijom Bilić bio je i signal njezina mobitela zabilježen u Modrušu, ali i telefonski poziv oca Dragana Paravinje koji je, po uspostavi veze, zabilježen na jednom repetitoru kod Modruša.

Suđenje zatvoreno za javnost

Zbog maloljetnosti žrtve ovo je suđenje zatvoreno za javnost i ne može se saznati što je točno Paravinja radio i govorio. Iz priopćenja glasnogovornika suda zna se tek da su na ročištu čitani dokazi, te da je naložena dopuna prometno-tehničkog i telekomunikacijskog vještačenja u svezi pronalaska posmrtnih ostataka Antonije Bilić. 

Iduće ročište najavljeno je za 24. veljače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1