To je to što me zanima!

Sukob interesa? Josipovićeva operacija oka pod provjerama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Ivo Josipović kao dužnosnik ne smije primiti dar vrjedniji od 500 kuna niti biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze. Liječnik mu nije naplatio operaciju
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će ima li osnove za pokretanje postupka protiv predsjednika Ive Josipovića vezano za njegovu operaciju oka. To je za Večernji list potvrdila i njegova predsjednica Dalija Orešković.

- Zatražit ćemo od HZZO-a da nam objasne na koji način strani liječnici mogu u hrvatskim bolnicama operirati na zahtjev pacijenata. Naglašavam da zasad ne pokrećemo postupak, nego samo provjeravamo informacije - rekla je Orešković i dodala da bi zatražili i Josipovićevo očitovanje tek ako bi odlučili pokrenuti postupak protiv njega.

U ovom slučaju, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, mogle bi biti sporne dvije stvari, da Josipović kao dužnosnik ne smije primiti poklon vrjedniji od 500 kuna te da ne smije poklonom, u ovom slučaju operacijom oka, biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze prema liječniku koji ga je operirao.

Idi na 24sata

Komentari 199

  • malinois 08.02.2014.

    Ja da sam predsjednik,napravia bi operaciju o svom trošku,iz razloga da se ne piše o tome

  • Stipe Mavor 12.01.2014.

    Pitam se, da se je išao operirati u Njemačku ili Ameriku na trošak države kao neki, što bi se onda pisalo o njemu?

  • Rukfas_1 11.01.2014.

    Kakvu mi bagru nekulturnu,bahatu i bezobraznu imamo od lijecnika ni ja nebi htjeo u ruke takvima

Komentiraj...
Vidi sve komentare