To je to što me zanima!

Sumnjali da ima drogu u stanu, a našli ogroman arsenal oružja

Policija je u srijedu uhitila muškarca (37) sa šireg područja Velike Gorice. U kući su pronašli veliku količinu oružja čija se vrijednost procjenjuje na oko 150.000 kuna
Vidi originalni članak

Policija je u srijedu uhitila muškarca (37) sa šireg područja Velike Gorice pod sumnjom da posjeduje drogu i velike količine oružja. 

Eksploziv, kalašnjikovi, strojnice, puške, pištolji, bombe...

U pretresu njegove kuće, u garaži, pronašli su 9,7 kilograma eksploziva trotila, tri automatske puške M70, tri strojnice Špagin, dva Schmeissera, strojnicu Thompson i jednu strojnicu nepoznate marke. 

Uz to, pronašli su i 12 pušaka raznih kalibara i proizvođača, dvije ručne bombe, prigušivač pucnja, 14 elektronskih detonatora, četiri pištolja, dva revolvera, 47 protuavionskih streljiva kalibra 20 mm, 5445 komada raznog streljiva za pištolj, revolver i puške.

 Tek šest grama amfetamina i pola grama kokaina

Zanimljivo, iako su sumnjali da posjeduje velike količine droge, u kući su pronašli samo šest grama amfetamina i pola grama kokaina

Protiv muškarca su podigli kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivne tvari i prekršajnu prijavu za zloupotrebu droga. 

Na zapadnom tržištu mijenjao oružje za drogu?

Vrijednost pronađenog oružja na hrvatskom ilegalnom tržištu je oko 150.000 kuna, a u policiji vjeruju kako je ono bilo namijenjeno zapadnom tržištu. Također, sumnjaju da je osumnjičeni mijenjao oružje za drogu.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • ronin47 16.05.2014.

    Vrijednost oruzja ,ne veca od 15.000kn ,zamisli slikaju se pored par pusaka,,heheh

  • Mirta 1964 15.05.2014.

    čovjek voli oružije

  • biciklist 15.05.2014.

    a jesu mu našli i alkohola u kući? jer kad se napije može svašta biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare