To je to što me zanima!

Sumnjiva obnova Mimare: Uzeli su čak 12 milijuna eura skuplju ponudu, razlog je malo bizaran

Obnova poznatog muzeja bi trebala koštati čak 53 milijuna eura. Posao je dobile skuplje tvrtke koje već rade "hitne sanacije" Mimare. Oni koji su bili jeftiniji tvrde: Izbačeni smo zbog čiste formalnosti, radi se o pogodovanju
Vidi originalni članak

Muzej Mimara je najvrednija pojedinačna obnova objekta koji je kulturno štićeno dobro, ali zbog niza problematičnih i čudnih odluka još nije počela. A sad je izabran čak 12 milijuna eura skuplji izvođač radova. Razlog odabira skuplje ponude je pomalo i bizaran. Novac za jamstvo jeftinijeg ponuđača uplaćen je u roku, ali dio novca banka nije odmah proslijedila na račun muzeja. Zbog točno tri sata i 6 minuta porezni obveznici će obnovu muzeja platiti 53 milijuna eura umjesto 41 milijun eura, odnosno 12 milijuna eura više.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • Malo štrumfam 23.12.2023.

    Na žalost žalba će biti odbijena. Zakon o javnoj nabavi i natječajna dokumentacija jasno definiraju rokove postupanja u ovakvim situacijama. Ako je rok za dostavu jamstva bio 12h, tad u tom roku novci moraju biti na računu ili garancija na urudžbenom uredu. Ukoliko nisu, takva se ponuda MORA odbiti, sve ostalo bi bilo protuzakonito. Davanje naloga za isplatu jamstva u 11h i oslanjanje na to da će se međubankarski transfer izvršiti odmah je u najmanju ruku neozbiljan s obzirom na to da banke iste rade u određenim terminima a ne nalog po nalog, te je greška na Ponuditelju. Ovo je komentar vezan samo za formalnu dodjelu ovog ugovora. Sve ostale insinuacije i/ili informacije koje novinari imaju a sugeriraju namještanje natječaja bi u stvari trebali prijaviti i nadležnim tijelima ako takve informacije imaju. Ali sama dodjela ugovora je ispravna i u skladu sa zakonom. Odgovornos je ponuđača ispoštovati zakon i natječajne odredbe. Veću šansu imaju ako tuže banku za pretrpljenu štetu (a mislim da im je tamo šansa max 1%) nego ova žalba na DKOM.

  • Neprikladan 23.12.2023.

    Doći će Laura sa svojima da sredi situaciju!

  • Mislilac 23.12.2023.

    U Kini je to jednostavno, ostave ih da odrade i onda ih objese.

Komentiraj...
Vidi sve komentare