To je to što me zanima!

Sumnjive aktivnosti: Sprema li se još jedan kemijski napad?

Cilj Washingtona je u Siriji svladati džihadiste Islamske države no, upozorio je glasnogovornik Bijele Kuće Sean Spicer, Asad i njegov režim "će platiti visoku cijenu" ako dođe do još jednog napada
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države rekle su kako su utvrdile da je moguće da sirijski režim Bašara al Asada priprema napad kemijskim oružjem i prijete Damasku da će platiti visoku cijenu ako dođe do takvog napada, priopćila je u ponedjeljak Bijela kuća.

"Sjedinjene Države utvrdile su da postoji potencijalna prijetnja još jednog kemijskog napada režima Asadovog sirijskog režima koji bi mogao dovesti do masakra civila, uključivo i nedužne djece", stoji u priopćenju glasnogovornika Bijele kuće Seana Spicera.

Utvrđene aktivnosti "slične su pripremama koje je režim vršio prije kemijskog napada 4. travnja", kaže se u priopćenju.

Taj je napad izazvao vojni odgovor SAD-a koje su ispalile 59 raketa na jednu zračnu bazu u Siriji, što je bila prva oružana intervencija Amerikanaca u sirijskom sukobu.

Spicer podsjeća da je cilj Washingtona u Siriji svladati džihadiste Islamske države, ali upozorava da će Asad i njegov režim "platiti visoku cijenu" ako dođe do još jednog napada.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Glas (ne)razuma 28.06.2017.

    Ameri sa svim svojim satelitima i bespilotnim letjelicama nisu vidi kolonu od 500 ISIL-ovih vozila kad su ulazili u siriju, a sad vide da Asad priprema kemijski napad lol

  • Behemot 28.06.2017.

    6 godina Amerikanci po direktivi Izraela i financirani od S.A. ubacuju u Siriju terorističke skupine. I nitko na svijetu se ne usudi reći da su Amerikanci nasilnici kako ne bi postali sljedeća žrtva.

  • 27.06.2017.

    Da li se to hoće reć da će 'netko' (neću ga imenovat) inscenirat kemijski napad, a Asad će 'platit'?

Komentiraj...
Vidi sve komentare