To je to što me zanima!

Sun istražuje istinitost teksta o prolasku kroz izbjegličku rutu

Novinar Ghessen je u tekstu, u kojem tvrdi da je prošao put izbjegličkom rutom, napisao da je kroz Hrvatsku prošao bez ikakve kontrole. MUP ga je demantirao
Vidi originalni članak

Nakon što je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova demantiralo tvrdnje britanskog novinara Emila Ghessena da je bez ikakve kontrole prošao izbjegličkom rutom kroz Hrvatsku, objavljene u listu "The Sun", uredništvo toga lista potvrdilo je da provjerava istinitost teksta.  

Kako piše britanski "Independent" tekst, objavljen u subotu u tiskanom izdanju Suna, uklonjen je sa Sunove internetske stranice, a glasnogovornik tabloida kazao je kako je u tijeku istraga.

"Novinar nije član uredništva The Suna nego slobodni autor dokumentaraca čije su radove često koristili nacionalni mediji", kazao je glasnogovornik Suna za Independent.  I Facebook stranica i Twitter račun novinara Ghessena zatvoreni su, dodaje Independent.

Ghessen je u tekstu, u kojem tvrdi da je prošao 2000 milja dug put izbjegličkom rutom, napisao da je kroz Hrvatsku prošao bez ikakve kontrole.

Nakon toga MUP je objavio da je njegov ulazak u Hrvatsku evidentiran u Tovarniku 23. studenoga u 14.10 sati, a da je Hrvatsku napustio 24. studenoga zrakoplovom iz Zagreba u 17.20 sati te je objavio presliku njegove putovnice.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Usora1 07.12.2015.

    boze jada, "Sun istrazuje" istinitost policijskih dokaza, ovi u Hini ukinuli osmogodisnju?

  • KOKKYCH 07.12.2015.

    bosanci i bratija kamenjarska ga žele

  • 84sa 07.12.2015.

    vec imaju milijune pakistanaca i svih ostalih pa nek si jos uzmu i neregistriranih par milijuna i nek budu i dalje pametni !

Komentiraj...
Vidi sve komentare