To je to što me zanima!

Superdjedica: Pliva, šeće psa i rješava križaljke iz lista 24sata

Franjo Šarić iz Zagreba u nedjelju je navršio 101 godinu. Svake godine u svibnju sa sinom i snahom odlazi na Pag. Nakon doručka uvijek prošeće u društvu kujice Laki
Vidi originalni članak

Vidimo se dogodine, na mom 102. rođendanu! Tako nas je ispratio čakovečki Zagrepčanin Franjo Šarić koji je u nedjelju navršio 101.

Svake godine u svibnju sa sinom Tomislavom i snahom Mirjanom zagrebački asfalt zamijeni mirom Paga. Nakon doručka prošeće do uvale u Jakišnici i pliva. Društvo mu redovito radi kujica Laki.

U mirovini sam se prestao živcirati. To je moja tajna dugog života

- Prije dvadesetak dana sam se prvi put ove godine okupao. More me liječi. Imam problema s kurjim očima, no, zahvaljujući moru, o tome ne mislim. To ću liječiti kada ne budem mogao plivati - rekao je veseli Franjo.

Bio je kod liječnika i zdravstvenih poteškoća nema. Redovito doručkuje, šeće, pliva i svaki dan čita 24sata.

Vaš list mi je jako simpatičan. U njemu doznam kamo ta naša Hrvatska ide

- I to od prvoga broja - pojašnjava. Nakon što pročita novine, dohvati se križaljki, posebno onih u kojima su veća slova. Desetljećima je održavao strojeve u tekstilnoj industriji. Desetljećima je i u mirovini. Igrao je i nogomet pa je sa sinom gledao vatrene na Euru.

- Igrali su dobro. Izgubili smo od objektivno jačih - prokomentirao je Franjo i pohvalio obitelj, sina, snahu i unuka Deana, koji su mu stalno pri ruci.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • travson 13.07.2012.

    ...mislim da je ovdje netko dooobro zaj..20 godina ...ovaj covjek po izgledu i fizionomiji ne moze imati nego samo oko80-tak godina...

  • TijanaVeljovic 10.07.2012.

    super djedica,neka zivi jos 100 godina ;D

  • JosipPavlić 10.07.2012.

    dao vam dragi bog još puno godina zdravog života

Komentiraj...
Vidi sve komentare