To je to što me zanima!

Supružnici iz Austrije: 'Kupili smo kuću na Jadranu. Zapalili su nam auto i otrovali mačku'

Kuću su Anita i Gottfried prvi puta nakon kupnje vidjeli na ljeto 2020. zbog pandemija korona virusa, a tada su se i šokirali...
Vidi originalni članak

Par iz austrijske pokrajine Štajerska, Anita (61) i Gottfried Fink (71), htjeli su mirovnu provesti u Hrvatskoj na Jadranu, piše Kleine Zeitung. Uštedjeli su za nekretninu, a onda su u ljeto 2019. godine našli kuću s velikom terasom koja im je odgovarala. Kupili su kuću koja se nalazi na Ugljanu u općini Kali.

SVE BILO PUNO LJUDI Mladić nešto šmrkao na terasi kafića u Slavonskom Brodu. Policija ga privela u postaju

Kuću su prvi puta nakon kupnje vidjeli na ljeto 2020. zbog pandemija korona virusa, a tada su se i šokirali. 

- Nismo mogli ići u Hrvatsku zbog korone. Kada smo stigli na ljetovanje, odjednom je bila crna zgrada doslovno pred našim vratima, ispričao je Gottfried za Kleine Zeitung. Njihov susjed, građevinski djelatnik, bespravne objekte iznajmljuje turistima, tvrdi bračni par.

- Svi oni koriste naš posjed kako bi došli do plaže - tvrde. Sama općina svjesna je situacije, ali je nemoćna, potvrdio je za Kleine Zeitung načelnik Bruno Mišlov.

KAZNENA PRIJAVA Portugalac (23) krijumčario migrante. Policija ga uhvatila u blizini Slavonskog Broda...

Par tvrdi da je pokušao pričati sa susjedom i mirno riješiti situaciju, ali da nema pomaka. Tvrde i da je bilo i svađa. U proljeće 2022., kako tvrde, netko im je zapalio automobil, a potom im je u zimu 2023. otrovana mačka.

Austrijanci sada pokušavaju pokrenuti pravne korake protiv susjeda. Kleine Zeitung piše da je muškarac bespravno izgrađene objekte očito pokušao ozakoniti prijavom nadležnom uredu u Zadru za prenamjenu u građevinsko zemljište. Nakon intervencije općine, zahtjev je povučen.

- Ne znamo što će biti dalje - jadaju se Austrijanci. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • kumes 19.02.2024.

    Sve ce to narod pozlatiti tj. pomlatiti

  • Extaza 19.02.2024.

    Sad znate zašto mi Hrvati odlazimo iz Hrvatske. Tako lijepa,tako korumpirana.

  • lanai goga 19.02.2024.

    Uz takvu vladu sudstvo i ostale institucije korumpirane mozete se zaliti do sutra lopovi su tako umrezeni da im je himna Nemoze nam niko nista samo euri ovisi ko licitira vise to vam je hrvatska danas

Komentiraj...
Vidi sve komentare